Ņemu bundžu iebiezinātā piena, 2 olas un pagatavoju lielu “gardumu”; tik ātri, ka tējkanna nepaspēs uzvārīties

 Tikai viena bundža iebiezināta piena un divas olas – un jau pēc 10 minūtēm uz jūsu galda būs vesels “kalniņš” gardu konditorejas izstrādājumu! Jā, tas patiešām ir iespējams, un es vēlos padalīties ar jums šajā vienkāršajā un ātrajā receptē.

Rezultātam ir salda, pienaina garša ar vieglām karameles niansēm, kas lieliski sader ar kūkām, cepumiem un citiem desertiem. Iebiezinātais piens piešķir mīklai mitrumu un maigumu, pateicoties augstajam cukura un piena tauku saturam.

Lasi arī: Vai dvēsele pēc viņsaulē došanās atcerēsies savu dzīvi uz zemes – atbild gaišreģis Aleksandrs Šeps

Tā augstais cukura saturs nozīmē, ka tas var aizvietot daļu vai pat visu cukuru receptē, vienlaikus piešķirot krēmīgu tekstūru. Tā konsistence palīdz saistīt sastāvdaļas, padarot mīklu viendabīgāku un gludāku.

 

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās

 

Kā pagatavot:

1. Parocīgā bļodā saputojiet divas olas un pievienojiet šķipsniņu sāls. Ieberam paciņu vaniļas cukura (vai pievienojam šķipsniņu vanilīna) – tas piešķirs mūsu mīklai patīkamu aromātu.

2. Ņemiet piena kārbu, atveriet to, ielejiet saturu bļodā ar olām. Visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu vai mikseri līdz viendabīgai masai.

3 Tagad ir kārta miltiem: izsijājiet tos pakāpeniski, lai mīkla kļūtu gaisīga. Kopā ar miltiem pievienojiet 10 gramus cepamā pulvera.

VIDEO:

4. Mīcīt mīklu vispirms ar lāpstiņu un pēc tam ar rokām. Tai ir jātop mīkstai un nedrīkst pielipināt pie rokām. No gatavās mīklas izveidojiet bumbu.

Tālāk seko ļoti svarīgs solis

 

 

5. Sadaliet bumbu divās daļās un katru daļu ar rullīti izvelciet aplī. Mums būs biskvītu pamats.

6. Paņem cepumu formu (vai nelielu glāzi) un no mīklas izgriež apļus. To pašu atkārtojam ar otro mīklas kārtu. Ja ir kādi atlikumi, tos var izrullēt un arī izmantot – mēs neko nezaudēsim!

Lasi vēl: Pat 7 gadus veci kvēpi pazudīs 10 minūšu laikā, ja pielietosiet vienkāršus trikus

7. Uzkarsē augu eļļu pannā. Ielieciet mīklas apļus un apcepiet tos no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini. Neaizmirstiet tos apgriezt, lai gardums apcepas vienmērīgi.

Un viss! No vienas kondensētā piena kārbas mēs ieguvām veselu kalnu aromātisku, maigu pankūciņu. Ārpuse ir zeltainas un raudainas, bet iekšpuse mīksta un maiga.

Sastāvdaļas:

1 kārba iebiezināta piena
2 olas
1 paciņa vaniļas cukura (vai vanilīna)
šķipsniņa sāls
400 g miltu
10 g cepamā pulvera
augu eļļa (cepšanai)

 

Labu apetīti!