Draugi, vai varat iedomāties? Tikai kārba iebiezināta piena un divas olas, un 10 minūtēs uz jūsu galda ir vesels “kalns” garšīgu konditorejas izstrādājumu! Jā, tas ir iespējams, un es vēlos dalīties ar jums ar šo vienkāršo un ātro recepti.
Sastāvdaļas:
1 kārba iebiezināta piena
2 olas
1 paciņa vaniļas cukura (vai vanilīna)
šķipsniņa sāls
400 g miltu
10 g cepamā pulvera
augu eļļa (cepšanai)
Kā pagatavot:
1. Parocīgā bļodā saputojiet divas olas un pievienojiet šķipsniņu sāls. Ieberam paciņu vaniļas cukura (vai pievienojam šķipsniņu vanilīna) – tas piešķirs mūsu pankūkām patīkamu aromātu.
2. Ņemiet iebiezināto pienu, atveriet to, ielejiet saturu bļodā ar olām. Visu kārtīgi saputo ar putojamo slotiņu vai mikseri līdz viendabīgai masai.
3 Tagad ir kārta miltiem: izsijājiet tos pakāpeniski, lai mīkla kļūtu gaisīga. Kopā ar miltiem pievienojiet 10 gramus cepamā pulvera.
4. Mīcīt mīklu vispirms ar lāpstiņu un pēc tam ar rokām. Tai ir jātop mīkstai un nevajadzētu pielipt pie rokām. No gatavās mīklas izveidojiet bumbu.
5. Sadaliet bumbu divās daļās un katru daļu ar rullīti izvelciet aplī. Mums būs biskvītu pamats.
6. Paņem cepumu formu (vai nelielu glāzi) un no mīklas izgriež apļus. To pašu atkārtojam ar otro mīklas kārtu. Ja ir kādi atlikumi, tos var izrullēt un arī izmantot – mēs neko nezaudēsim!
Lasi vēl: No speķa es gatavoju gardu lietu, laizīsi pirkstus
7. Uzkarsē augu eļļu pannā. Ielieciet mīklas apļus un apcepiet tos no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Neaizmirstiet tos apgriezt, lai pankūkas apcepas vienmērīgi.
Un viss! No vienas kondensētā piena kārbas mēs ieguvām veselu kalnu aromātisku, maigu pufīgu pankūciņu. Ārpuse ir zeltainas un raudainas, bet iekšpuse mīksta un maiga.
Lasi vēl: Globa nosauc divas zīmes, kuras 2025. gadā būs nogurušas no laimes: “Viņus gaida nebeidzama labo ziņu virtene”
Labu apetīti! Un es novēlu jums labu garastāvokli un gardas receptes!