Tagad pagatavosim mērci. Bļodā sajauc 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces un 1 ēdamkaroti sinepju. Pievienojiet pusi tējkarotes kaltētu ķiploku vai izspiediet 2-3 daiviņas svaigu ķiploku. Visu kārtīgi samaisa.
Sagrieziet marinētos gurķus plānās šķēlītēs. Izmantojiet tieši marinētus gurķus, jo mazsālīti gurķi šim ēdienam nav piemēroti. Gurķus pievieno gaļai.
Sarkano sīpolu sagriež puskociņos, uz pāris minūtēm aplej ar verdošu ūdeni, tad ūdeni notecina un pievieno sīpolu salātiem.
Tagad pievieno nosusinātās pupiņas.
Paņemiet makaronu paciņu un pagatavojiet greznu ēdienu svētku galdam! Šī recepte ir “Oskara cienīga”
Lieto arī smalki sagrieztus lokus un seleriju, dilles un pētersīļus. Salātiem bagātīgi pievieno zaļumus pēc savas izvēles.
Visas sastāvdaļas sajauc ar sagatavoto sinepju mērci. Graudu sinepes ne tikai padara salātu garšu intensīvāku, bet arī izskatās iespaidīgi.
Salātiem ir piemērotas gan sarkanās, gan baltās pupiņas, taču sarkanās pupiņas padarīs ēdienu vizuāli pievilcīgāku.
Šie salāti ir ne tikai garšīgi, bet arī viegli, turklāt visas sastāvdaļas ir veselīgas un viegli pieejamas.
Noteikti pamēģiniet pagatavot šos salātus mājās – tie ir patiešām garšīgi un vienkārši!
Salātu sastāvdaļas:
Novārīta gaļa – 200 g
Konservētas pupiņas – 1 bundža (400 g)
Marinēti gurķi – 2-3 gabali
Eļļa – 2 ēdamkarotes
Sojas mērce – 2 ēdamkarotes
Franču sinepes (ar graudiņiem) – 1 ēdamkarote
Kaltēts ķiploks – 0,5 tējkarotes vau arī 2-3 svaiga ķiploka daiviņas
Sarkanais sīpols – 1 gabals
Loki, selerija, dilles un pētersīļi – pēc izvēles
Super gardi! Labu apetīti!