Šodien gatavosim konservētu pupiņu salātus ar marinētiem gurķiem, kas piemēroti ne tikai ikdienas ēdienkartei, bet arī svētku galdam.
Salāti izrādās ļoti garšīgi un veselīgi, un sinepju mērce tiem piešķir neticamu pikantumu, un rezultātā vienkārši nav iespējams atraut sevi no salātiem.
Sastāvdaļas:
Vārīta gaļa 200 gr.
Dabīgās pupiņas – 1 kārba (400 gr.)
Marinēti gurķi 2-3 gab.
Augu eļļa – 2 ēdamk. l.
Sojas mērce – 2 ēd.k. l.
Graudu sinepes – 1 ēd.k. l.
Žāvēti ķiploki 0,5 tējk. vai 2-3 krustnagliņas
Zaļie sīpoli, selerijas – ķekars
Gatavojam!
No pupiņu kārbas noteciniet šķidrumu un ievietojiet pupiņas sietiņā, ļaujot notecināt liekajam mitrumam.
Tagad gatavosim salātu mērci. Bļodā ielej 2 ēdamkarotes augu eļļas, 2 ēdamkarotes sojas mērces un 1 ēdamkaroti graudu sinepju. Pievienojiet pusi tējkarotes žāvētu ķiploku vai arī varat izspiest 2-3 ķiploka daiviņas caur presi. Samaisa un mērce gatava.
Lasi vēl: Tagad šie leģendārie čebureki garšo daudz labāk, jo draugs man ieteica ielikt šo slepeno pildījumu, par kuru daudzi nezina…
Vārītu gaļu sagriež mazos gabaliņos. Pupiņu salātus var pagatavot ar jebkuru gaļu, der vistas vai liellopa gaļa, bet labāk izvairīties no cūkgaļas, tā ir pārāk trekna, šodien ēdu krūtiņas fileju. Ielieciet gaļu bļodā.
Marinētus gurķus sagriež strēmelītēs. Šai receptei izmantojiet marinētus gurķus, marinēti gurķi nederēs.
Lasi vēl: Dārgmetālu noslēpumi: kādām zodiaka zīmēm jānēsā zelts
Gurķus ieber bļodā ar gaļu.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu…