Ņemu pāris banānus un nieka brīdī pagatavoju mutē kūstošu desertu Jaungada svētku galdam bez cepšanas, cepumiem un miltiem

Šī recepte ir īsts glābiņš brīžos, kad gribas palutināt sevi un tuviniekus ar ko gardu, neizmantojot cepeškrāsni un miltus.

Mums katrai mājās mēdz gadīties situācija – gribas ko saldu un garšīgu, bet virtuvē pavadīt pusi dienas, sildot cepeškrāsni un mīcot mīklu, nav ne spēka, ne vēlēšanās. Arī svētku reizēs, kad galds jau tā lūst no rasoliem un cepešiem, šāds “vieglāks” deserts kļūst par īstu glābiņu.

Šodien es vēlos padalīties ar recepti, kas mani burtiski pārsteidza. Šeit nevajag ne miltus, ne cepumus pamatnei – galveno lomu spēlē banāni. Rezultāts ir tik krēmīgs un elegants, ka neviens neticēs, ka tas prasījis vien nieka brīdi darba. Šis “banānu mājiņas” deserts lieliski iederēsies gan pie svētku kafijas tases, gan ikdienas tējas vakarā.

👨‍🍳 Pagatavošanas gaita soli pa solim

Šis process ir tik vienkāršs, ka tajā droši var iesaistīt arī mazbērnus!

1. Šokolādes sagatavošana:

Salauziet šokolādi gabaliņos un izkausējiet ūdens peldē. Kad šokolāde kļuvusi šķidra un spīdīga, nolieciet to malā, lai tā nedaudz atdziest, bet vēl nesāk sastingt.

2. Krēma radīšana:

Bļodā lieciet biezpienu, parasto cukuru un vaniļas cukuru. Lai krēms būtu izcili maigs, iesaku izmantot rokas blenderi. Ja blendera nav – neuztraucieties! Biezpienu var vienkārši rūpīgi saspaidīt ar dakšiņu vai izberzt caur sietu. Pievienojiet krēmsieru un nedaudz atdzisušo šokolādi. Visu rūpīgi samaisiet līdz viendabīgai, brūnai masai.

 

3. Banānu sagatavošana:

Nomizojiet banānus. Nogrieziet tiem pašus galiņus, lai visi banāni būtu aptuveni vienāda garuma (apmēram 15–16 cm). Centieties izmantot taisnākus banānus, lai “mājiņu” būtu vieglāk uzbūvēt.

4. Deserta “būvniecība”:

Uz liela, plakana šķīvja uzsmērējiet nelielu daudzumu krēma – tādā platumā, lai uz tā varētu blakus noguldīt trīs banānus.

Pirmais stāvs: Izlieciet trīs banānus un nedaudz iespiediet tos krēmā. Pārklājiet tos ar krēma kārtu.

Otrais stāvs: Uz pirmajiem trim banāniem (vidū) uzlieciet nākamos divus. Atkal apziediet ar krēmu.

Jumts: Pašā augšā, pa vidu, novietojiet pēdējo – sesto banānu.

Apdare: Atlikušo krēmu vienmērīgi izlīdziniet pa visu deserta virsmu, izveidojot glītu “trīsstūra” formu.

5. Pēdējais triepiens:

Pārkaisiet gatavo desertu ar kokosa skaidiņām. Tās izskatīsies pēc tikko uzsniguša sniega! Ja kokoss negaršo, varat izmantot sasmalcinātus riekstus vai rīvētu šokolādi.

6. Atpūta:

Lieciet desertu ledusskapī uz vismaz 60 minūtēm. Šajā laikā šokolāde un biezpiena masa sastingst, un deserts būs viegli sagriežams glītās šķēlēs.

💡 Noderīgi padomi saimniecēm

Gatavojot šo desertu, der atcerēties dažus vienkāršus noslēpumus. Pirmkārt, neuztraucieties par banānu brūnēšanu – tā kā tie ir pilnībā noslēpti zem krēma kārtas un nav saskarē ar gaisu, tie saglabāsies svaigi un gaiši.

Ja vēlaties piešķirt desertam īpašu svētku aromātu, biezpiena masai pievienojiet nedaudz rīvētas apelsīna miziņas – tā izcili sader ar šokolādi. Savukārt, ja mājās nav krēmsiera, to droši var aizstāt ar treknu skābo krējumu. Krēms būs nedaudz mīkstāks, tāpēc deserta formēšana prasīs vairāk rūpības, taču garša būs tikpat izcila! Galvenais – ļaujiet tam kārtīgi sastingt ledusskapī.

🛒 Kas būs nepieciešams?

Sastāvdaļas ir vienkāršas un atrodamas jebkurā piemājas veikalā:

Banāni: 6 gabali (izvēlieties pēc iespējas taisnākus un stingrākus);

Biezpiens (5% tauku): 180 g;

Krēmsiers (piemēram, Philadelphia vai kāds cits klasisks): 180 g;

Tumšā šokolāde: 180 g (viena liela tāfele vai divas mazās);

Cukurs: 20 g (aptuveni viena ēdamkarote);

Vaniļas cukurs: 1 tējkarote smaržai;

Koкоsa skaidiņas: 30 g (dekorēšanai).

Novēlu jums gardus mirkļus un priecīgu gatavošanu! Lai labi garšo!