Pagatavošanas gaita:
Tātad sāksim. Katliņā liek 150 g sviesta. Pievienojiet 200 gramus cukura un 2 ēdamkarotes medus. Uzliekam uz uguns, uzvāram, kad sāk parādīties burbuļi, pievieno 1 tējk. sodas, samaisiet un nekavējoties noņemiet no karstuma.
Masa sāks biezēt un mainīt krāsu, tā jābūt. Atdzesējam. Atdzesēti masai pa vienai pievieno 2 olas, sakuļ ar mikseri.
Tad pievienojam 320 gramus miltu. Vislabāk, ja tos sijā un mīkla gatava.
Pusi mīklas liekam uz standarta cepešpannas no cepeškrāsns, kas pārklāta ar cepampapīru, ar lāpstiņu vai ar mitru roku vienmērīgi sadalām mīklu pa plāti.
Uzkarsētā cepeškrāsnī liekam cepešpannu un cepam 200 grādos 12-15 minūtes. Kūku, kamēr silta, nekavējoties sadaliet daļās, es ierosinu sadalīt 3 daļās. To pašu darām ar otro mīklas pusi.
Sajauc 600g skābā krējuma, manam tauku saturs ir 20% ar 2 ēdk. pūdercukura, krēms gatavs, nevajag kult.
Kūku no abām pusēm apsmērējam ar krēmu un kārtojam vienu virs otras. Ietauko kūkas malas un augšpusi. Atlikumus sasmalcina un apkaisa kūku ar iegūtajām drupačām. Ļaujiet kūkai izmirkt.
Tevi noteikti interesēs
- Vectēvs laukos atklāja veco triku: pelni cementa vietā – recepte, kas tur stiprāk par akmeni
- Zināms īstās ziemas datums: sinoptiķi brīdina — Latviju gaida īsts sniega ”gāziens” no debesīm
- Katrīnu diena 25. novembrī: dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs prognozē – cik skarba un gara būs gaidāmā ziema
- Peles un žurkas turēsies pa gabalu un vairs nenāks, ja mājās turēsi vienu pavisam parastu sadzīves lietu
- Jau no 29. novembra sāksies nedēļu ilgs periods, par kuru sinoptiķi izsaka īpašus brīdinājumus: ”Būs grūti”
- Es parādīju amerikānim, kā izskatās automašīnas Latvijā: “Kas tas ir?” viņš jautāja, ieraugot šo












