Ielejiet etiķi lielā katliņā un novietojiet to uz plīts. Aizveru virtuves durvis un atveru logus, lai tvaiki no etiķa izplūstu.
Es neļauju etiķim uzvārīties. Tiklīdz parādās burbuļi, pa daļām pievienojiet gurķus un samaisu, līdz krāsa mainās no spilgti zaļas uz bālu. Tādai ir jābūt atšķirībai.
Atkarībā no gurķu lieluma blanšēšanas laiks var atšķirties. Ja gurķi ir ļoti mazi, tas prasīs minūti, ja lielāki, no 2 līdz 5 minūtēm. Ir svarīgi neļaut etiķim vārīties. Gatavos gurķus saliku sagatavotās burkās pēc iespējas ciešāk. Un katliņā uz plīts es ieliku vēl vienu gurķu partiju.
Mans tēvs saglabāja recepti no PSRS laiku ēdnīcām: populārākā un dārgākā zupa
Es ieleju verdošu ūdeni pilnās burkās.
Satinu burkas dvielī un sakratu, lai izšķīst sāls un cukurs. Tad apgriežu otrādi un atstāju atdzist zem siltas segas.
Ticiet man, šie gurķi būs prieks ikvienam, kas tos izmēģinās. Un noteikti prasīs jums recepti. Tā gatavoju jau daudzus gadus. Un tīšām vienu burciņu no pagājušā gada paglabāju, lai varētu atvērt un parādīt, ka pēc gada tās joprojām ir tikpat kraukšķīgas un garšīgas.
Lasi vēl: Mana obligātā ziemas gurķu recepte: gatavoju 5 partijas (35 burkas), var glabāt arī skapī
Tevi noteikti interesēs
- Dažas dienas, kad dobēm tuvoties nevajag: dārznieka darbi saskaņā ar Mēness kalendāru no 26.maija līdz 1.jūnijamby Laura Blūma
- Kļūda, ko jūnija sākumā pieļauj teju visu dārzkopji, laistot savas dobes – šādi var pazaudēt ražuby Anete Vītola
- ”Swedbank” nāk klajā ar svarīgu informāciju saistībā ar klientu maksājumu kartēmby Sandra Ločmele