Biezpiena plācenīši ir populārs ēdiens dažādās pasaules virtuvēs. Cilvēkiem tie bieži saistās ar mājas siltumu un mammas kulinārijas prasmēm.
Biezpiena plācenīšus var pagatavot dažādos veidos, un katrai saimniecei ir savs iecienītākais. Mēs piedāvājam īpašu recepti, kas noderēs, ja ledusskapī ir tikai pāris sastāvdaļas, bet ļoti gribas šo gardumu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas gaita:
1. Sajauc biezpienu ar cukuru un mannu. Atceries, ja biezpiens ir slapjš, mannu vajag pievienot nedaudz vairāk. Ja tas ir sauss, jāpievieno nedaudz piena, ūdens vai kefīra. Lai masa nedaudz pastāv.
2. Iejauc mīklu un centies, lai tā būtu lipīga un pufīga.
3. Un nu pats mazākais. Veido no mīklas bumbiņas, viegli apviļā tās miltos. Bumbiņu lielums atkarīgs no tā, cik lielus plācenīšus tu vēlies. Ja gatavo tos bērniem, bumbiņas veido nelielas.
4. Saplacini bumbiņas, lai veidojas pankūciņas.
5. Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu. Uz vidējas uguns cep plācenīšus.
Tādi plācenīši garšos ar ievārījumu, kondensēto pienu vai krējumu. Ideālas brokastis visai ģimenei. Ja paliek pāri, liekam ledusskapī un vakarā uzsildām vai arī ēdam aukstus.
Biezpiena plācenīši var būt laba uzkodiņa darbā, sevišķi, ja tos pagatavo bez cukura, ar zaļumiem.
Precīzas sastāvdaļas:
4-5 ēdamkarotes mannas;
2 ēdamkarotes cukura;
400 grami biezpiena;
Augu eļļa;
Sāls.
Redakcijas ieteikums: Pievieno plācenīšiem sukādes, rozīnes vai sasmalcinātas dateles, lai piešķirtu tiem īpašu garšu. Katrā ģimenē ir savi iecienītie veidi, kā pagatavot šo gardumu.
Labu apetīti!