Neparasti biezpiena plācenīši bez miltiem un olām – tie nepielīp pie pannas

Biezpiena plācenīši ir iecienīts ēdiens daudzās pasaules virtuvēs. Daudziem tie raisa asociācijas ar mājas siltumu un mammas gatavoto ēdienu.

Biezpiena plācenīšus var pagatavot dažādos veidos, un katrai saimniecei ir savs iecienītākais. Mēs piedāvājam īpašu recepti, kas noderēs, ja ledusskapī ir tikai pāris sastāvdaļas, bet ļoti gribas šo gardumu. Mūsu receptē nav nedz parasto kviešu miltu, nedz olas.  Tīra biezpiena garša – bez miltiem un olām garša nav “atšķaidīta”, tāpēc jūtama īstā, svaigā biezpiena niansētā garša.

Lasi arī: Pāris nolēma celt māju — sieva uzdeva dizaineriem 4 vienkāršus jautājumus, uz kuriem neviens nespēja atbildēt

Tas arī dod maigu, krēmīgu konsistenci – īpaši, ja izmanto treknāku vai graudaināku biezpienu. Tas kūst mutē, nevis kļūst sauss. Mazāk sastāvdaļu nozīmē dabiskāku garšu un vieglāku ēdienu, ko organisms labāk uztver.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pagatavošanas gaita:

1. Sajauc biezpienu ar cukuru un mannu. Atceries, ja biezpiens ir slapjš, mannu vajag pievienot nedaudz vairāk. Ja tas ir sauss, jāpievieno nedaudz piena, ūdens vai kefīra. Lai masa nedaudz pastāv.

2. Iejauc mīklu un centies, lai tā būtu lipīga un pufīga.

VIDEO:

 

3. Un nu pats mazākais. Veido no mīklas bumbiņas, viegli apviļā tās miltos. Bumbiņu lielums atkarīgs no tā, cik lielus plācenīšus tu vēlies. Ja gatavo tos bērniem, bumbiņas veido nelielas.

4. Saplacini bumbiņas, lai veidojas pankūciņas.

 

5. Uzkarsē pannu, ielej tajā eļļu. Uz vidējas uguns cep plācenīšus.

Tādi plācenīši garšos ar ievārījumu, kondensēto pienu vai krējumu. Ideālas brokastis visai ģimenei. Ja paliek pāri, liekam ledusskapī un vakarā uzsildām vai arī ēdam aukstus.

Biezpiena plācenīši var būt laba uzkodiņa darbā, sevišķi, ja tos pagatavo bez cukura, ar zaļumiem.

 

Precīzas sastāvdaļas:

4-5 ēdamkarotes mannas;

2 ēdamkarotes cukura;

400 grami biezpiena;

Augu eļļa;

Sāls.

Redakcijas ieteikums: Pievieno plācenīšiem sukādes, rozīnes vai sasmalcinātas dateles, lai piešķirtu tiem īpašu garšu. Katrā ģimenē ir savi iecienītie veidi, kā pagatavot šo gardumu.

Lasi arī: Meteorologs un laika ziņu apskatnieks, izteica trīs iespējamos ziemas 2025-2026 scenārijus un pastāstīja, cik patiesas mūsdienās ir tautas zīmes

Labu apetīti!