Ja jums ir palikušas pankūkas, varat no tām pagatavot gardus un sātīgus salātus.
Pankūkas ir daudzpusīgs ēdiens, ko var pasniegt gan kā desertu, gan kā pamatēdienu. Ar tiem var pagatavot arī salātus. Ja jau ir apnikušas pankūkas ar pildījumu, noteikti izmēģiniet šo neparasto un oriģinālo recepti.
Sastāvdaļas pankūkām
Olas – 2
Ūdens – 250 ml
Piens – 250 ml
Milti – 145 g
Augu eļļa – 30 ml
Sviests – 30 g
Sāls – 1 tējkarote
Sastāvdaļas salātiem
Tītara fileja – 300 g (var aizstāt ar vistas fileju)
Lauru lapa – 1 gabals
Smaržīgie pipari – trīs zirņi
Konservēta kukurūza – viena kārba
Selerijas kāts – 1 gabals
Ananāsi – 200 g
Majonēze – 120 g
Karijs – 1½ tējkarote
Pētersīļi, sāls pēc garšas
Salātu pagatavošana
Vispirms sagatavo pankūkas. Izmantojot mikseri, sakuļ olas ar sāli līdz gaisīgām putām. Ielej karstu ūdeni. Tad aukstu pienu. Pievieno izsijātus miltus. Samaisiet un ielejiet augu eļļā. Pankūku mīklu ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Labi uzkarsē pannu. Viegli apsmērējiet to ar izkausētu sviestu. Un cep pankūkas, pārlejot mīklu ar kausu. Gatavās pankūkas noliek malā.
Vāra tītara gaļu. Ielieciet krūtiņu aukstā ūdenī un uzvāra. Pievieno lauru lapu, smaržīgos piparus un sāli. Vāra tītaru uz lēnas uguns 30 minūtes.
Ananāsu sagriež lielos kubiņos un seleriju šķēlēs. Sasmalciniet pētersīļus. Sajauc ar majonēzi un kariju. Sagrieziet pankūkas nelielākos gabaliņos.
Gatavo tītaru atdzesē un sagriež kubiņos. Salātu bļodā samaisiet tītaru, pankūkas, ananāsus, seleriju un kukurūzu. Pievienojiet majonēzes mērci un sāli pēc garšas. Šie sātīgie salāti ir gatavi.