Neparastie arbūza salāti ar redīsiem un fetu; gatavoju katru vasaru – viesi ir sajūsmā

Vasaras mēnešos, kad tveicīgā laika dēļ kārojas kaut ko atsvaidzinošu un vieglu, dažādi salāti ir īstā izvēle un veldzējošs glābiņš.

Iekļauj vairāku vienkārši un ātri pagatavojamu vasaras salātu receptes savā pavārgrāmatā – tas būs lielisks veids, kā sarūpēt savai ģimenei un ciemiņiem veselīgu, dārzeņiem bagātu maltīti gan ikdienā, gan svētkos.

Šodien atbilstoši slavenā britu šefpavāra Džeimija Olivera receptei pagatavosim kaut ko īpašu un nebijušu – arbūza salātus ar redīsiem un fetas sieru, pievienojot ceptus ciedru riekstus un svaigu piparmētru lapiņas.

Tādu veldzējošu un vienlaikus sātīgu gardumu tu, visticamāk, vēl nebūsi baudījis!

Sastāvdaļas:

2 ēdamkarotes ciedru riekstu;
400 grami arbūza;
200 grami redīsu;
4 zariņi svaigu piparmētru;
50 grami fetas siera;
1 ēdamkarote olīveļas;
2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa;
Jūras sāls un malti melnie pipari pēc garšas.

Sastāvdaļas paredzētas 2 porcijām; pagatavošanas laiks – aptuveni 18 minūtes.

Pagatavošana:

Cepam ciedru riekstus sausā, nepiedegošā pannā uz vidējas uguns 1 minūti vai līdz tie kļūst viegli zeltaini, regulāri apmaisot, pēc tam noņemam no pannas.

Nogriežam arbūza mizu, izņemam sēklas, pēc tam sagriežam pēc iespējas smalkākos gabaliņos.

Ļoti smalki sagriežam redīsus.

Pēc tam arbūza un redīsu gabaliņus apslakām ar 1 ēdamkaroti augstākā labuma olīveļļas un 2 ēdamkarotēm sarkanvīna etiķa. Pēc garšas pieberam jūras sāli un maltus melnos piparus.

Izkārtojam arbūzu un redīsu gabaliņus uz šķīvjiem vai servējamās paplātes, apkaisām ar ciedru riekstiem un rotājam ar piparmētru lapiņām.

Uzdrupinām pa virsu fetas sieru un beigās apkaisām ar šķipsniņu piparu.

Maltīte gatava, un tava vasaras ballīte var sākties!

Bet vai tev šī recepte šķita noderīga? Kādus vasaras sezonas salātus gatavo tu? Priecāsimies, ja pastāstīsi komentāros!

Leave a Comment