Ļoti garšīgi! Tikai 30 minūtēs – ideālas vakariņas katrai dienai! Atklāti sakot, šī recepte mani aizrauj jau ilgu laiku, jo makaroni vienmēr izdodas ļoti garšīgi un neprasa daudz laika. Sastāvdaļas ir vienkāršas un viegli pieejamas.
Cāļu sirdis ir lielisks subprodukts, jo tās nodrošina daudz cilvēkam svarīgu vitamīnu un minerālvielu. Uz 100 gramiem cāļu sirdis satur 26 gramus olbaltumvielu un vien niecīgu daudzumu ogļhidrātu – tikai 0,1 gramu!
Sastāvdaļas:
Makaroni – 400g
Cāļu sirdis – 500g
Sāls – 1 tējk
Sīpols – 1 gab
Burkāni – 1-2 gab
Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes
Augu eļļa – 4 ēdamkarotes
Pagatavošanas gaita:
Nomazgājiet cāļu sirdis, nogrieziet lieko un pārgrieziet uz pusēm. Sīpolu sagriež kubiņos. Burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
Pannā ielej apmēram 4 ēdamkarotes augu eļļas, pievieno cāļu sirdis un cep, līdz šķidrums iztvaiko. Pievieno sīpolus, burkānus, visu kopā apcep, līdz dārzeņi ir mīksti, apmēram 2 minūtes.
Pievieno 2 ēd.k. tomātu pastas un visu kārīgi samaisa.
Tad cāļu sirdīm pievieno 300 ml ūdens, pustējkarotes sāls un melnos piparus. Samaziniet uguni, katlam uzlieciet vāku un sautējiet sirdis 20 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Sirdis ir gatavas. Tad tām pievieno makaronus, visu samaisa un pārlej ar 800 ml ūdens, pievieno pustējkaroti sāls. Pannai uzliek vāku un vāra, līdz makaroni ir gatavi. Tas aizņem 8-10 minūtes.
Noņem no uguns un ēdiens ir gatavs pasniegšanai.