Neparasts britu pīrāgs ar biezeni ziemas vakariem

Sociālajā tīklā TikTok izplatījusies neparastā britu pīrāga ar kartupeļu biezeni recepte, kas, pēc lietotāju domām, var būt ideāls vakariņu variants, īpaši ziemā, raksta The Mirror.

Ar recepti, kas tiešsaistē jau nodēvēta par “novatorisku”, dalījās lietotāja Eimija Šeparda. Viņa piedāvāja jaunu skatījumu uz daudzu iemīļoto klasisko pīrāgu. Kā raksta izdevums, viņas versija par daudziem britiem pazīstama ēdiena gatavošanu sola patiesi neaizmirstamu kulinārijas pieredzi.

Sastāvdaļas pīrāga pagatavošanai

6 desiņas

1-2 ēdamkarotes eļļa

1 vidēja izmēra sīpols

200 g cavolo nero (tumšā kāposta lapas, kuras var aizstāt ar spinātiem)

2 ēdamkarotes milti

400 ml buljons

1 ēdamkarote medus

1 ēdamkarote Dižonas sinepes

1 tējkarote timiāns

Sāls un pipari pēc garās

800 g kartupeļi

50 g sviests

100 ml piens

250 g kārtainā mīkla

1 ola

Pīrāga pagatavošana

Sāciet ar desiņu apcepšanu, pievienojot nedaudz eļļas. Cepiet desiņas līdz zeltainai garozai. Pannā ar eļļu apcepiet sasmalcinātu sīpoli, līdz tas kļūst mīksts. Pievienojiet cavolo nero vai spinātus un sautējiet vēl 5 minūtes.

Pievienojiet miltus, labi samaisiet, un pamazām ielejiet buljonu. Turpiniet maisīt, līdz iegūstiet viendabīgu mērci. Pievienojiet medu, Dižonas sinepes, timiānu, sāli un piparus pēc garšas. Viss jāsamaisa un jāuzvāra vēl pāris minūtes. Sagrieziet desiņas sešos gabalos un atkal lieciet tās pannā ar mērci. Labi samaisiet, lai viss labi saplūst.

Kartupeļus novāriet, līdz tie ir mīksti, tad izmaliet tos ar sviestu un pienu līdz viendabīgam biezenim. Pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.

Pārnesiet desu un mērci uz lielu karstumizturīgu trauku. Uzlieciet virsū biezeni un izlīdziniet to. Pa virsu uzlieciet plānu mīklas kārtiņu.

Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem, pārsmērējiet mīklu ar sakultu olu, lai iegūtu zeltainu mirdzumu. Cepiet pīrāgu 25-30 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna un kraukšķīga.

Leave a Comment