Nepatīkamas ziņas veselības ministra Hosama Abu Meri dzīvē

Jaunajam veselības ministram Hosamam Abu Meri ir apjomīgas finansiālas saistības, kā to atklāj Paulas Ivanovas raksts “Kas makā jaunās valdības ministriem” žurnālā “Kas Jauns”.

 

Īss apraksts par Hosamu Abu Meri:

Hosams Abu Meri ir Libānas izcelsmes Latvijas ārsts un politiķis, kurš ir nodarbojies ar politisko darbību un ievēlēts Latvijas Republikas veselības ministra amata.

Viņš pārstāv partiju “Vienotība” un apvienību “Jaunā Vienotība”, bijis deputāts gan 14. Saeimā, gan 12. Saeimā, kā arī Ropažu novada domē.

Hosams Abu Meri dzimis 1974. gadā Libānā un studējis medicīnu Latvijas Medicīnas akadēmijā no 1993. līdz 1999. gadam. Pēc ārsta grāda iegūšanas viņš turpināja studijas Latvijas Universitātes rezidentūras programmā un ieguva gan internista, gan gastroenterologa specialitātes sertifikātu.

Viņš arī strādāja dažādās medicīnas iestādēs kā gastroenterologs un endoskopists, un viņam bija nozīmīga loma, nodibinot Arābu kultūras centru un Latvijas Libānas kultūras biedrību. 2007. gadā Hosams Abu Meri ieguva Latvijas pilsonību.

Saskaņā ar Abu Meri deklarāciju, viņam ir parādsaistības, kas pārsniedz 200 000 eiro robežu, precīzāk 108,2 tūkstoši un 93,3 tūkstoši eiro.

Veselības ministra Abu Meri bezskaidrās naudas uzkrājumi ir salīdzinoši mazi, jo tie nepārsniedz pat 13 tūkstošus eiro.

 

Toties Hosamam pieder vairāki īpašumi, tostarp dzīvoklis Rīgā un Libānā, kopīpašumā ir dzīvoklis, zeme un būve Rīgā, zeme Ropažu pagastā, zeme un būve Libānā.

Pērn Hosamam Abu Meri ienākumi sasniedza 123 tūkstošus eiro, un šie ienākumi nāca no dažādiem maksātājiem.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment