Nepatīkams paziņojums autovadītājiem kuri brauc ar dīzeļdzinējiem

Eiropas Komisija ir sniegusi nevēlamu paziņojumu tiem, kuri izmanto dīzeļdegvielu savos transportlīdzekļos.

 

Eiropas Komisijas apkopotie dati liecina, ka pagājušajā nedēļā Latvijā 95. benzīna vidējā cena pieauga par 3,1%, bet dīzeļdegvielas vidējā cena palielinājās par 4,3%.

 

Jāatceras, ka Eiropas Savienībā jau ilgāku laiku notiek noteikta “cīņa” pret dīzeļdegvielu un ar to aprīkotajiem transportlīdzekļiem, kas tiek veikta caur likumdošanu un dažādām iniciatīvām.

 

Eiropas Komisijas šonedēļ publiskotā informācija liecina, ka Latvijā 95. markas benzīna vidējā cena nedēļā no 25. līdz 31. jūlijam bija 1,654 eiro par litru, savukārt 95. markas dīzeļdegvielas vidējā cena bija 1,604 eiro par litru, un vēl pirms nedēļas dīzeļdegvielas litrs maksāja 1,595 eiro.

Latvijā pagājušajā nedēļā dīzeļdegvielas vidējā cena sasniedza 1,543 eiro par litru.

 

Pirms nedēļas dīzeļdegvielas vidējā cena bija 1,479 eiro par litru, un vēl pirms divām nedēļām tā bija 1,478 eiro par litru.

 

Jau ir ziņots, ka Latvijā sasniedza rekordaugstu 95. benzīna vidējo cenu nedēļā no 2022. gada 14. līdz 20. jūnijam. Šajā laikā 95. benzīna vidējā cena bija 2,104 eiro par litru, un tas noteica jaunu vidējās cenas rekordu šajā periodā.

Nedēļā no 21. jūnija līdz 27. jūnijam dīzeļdegvielas cena bija 2,108 eiro par litru. Eiropas Komisija regulāri apkopo datus par vidējo degvielas cenu no dalībvalstīm, lai sekotu līdzi cenām un attīstībai tirgū.

 

Bēdīgākais ir tas, ka dīzeļdegvielas vidējā cena turpina augt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment