Šis ir ļoti ātrs un garšīgs veids, kā mājās marinēt makreles. Šādā marinādē makrele iznāk garšīga, maiga un mazsālīta.
Marinēta makrele – maiga un mazsālīta. Šī garša pilna zivsēdiena sagatavošana ir vienkārša un baudāma. Pievienojot mazsālīgu marinādi, makrele iegūst bagātīgu garšas profilu, saglabājot tās maigo tekstūru.
Makrele ir zivs, kas pieder pelēcīšu dzimtai, un to bieži var atrast Atlantijas okeāna, Ziemeļjūras un Baltijas jūras teritorijās. Šī zivs ir pazīstama ar savu spēcīgo garšu un mīksto tekstūru.
Tā ir arī bagāta ar Omega-3 taukskābēm un citiem uzturvielām, tādēļ ir iecienīta kā veselīga uztura sastāvdaļa.
Krabju nūjiņu salāti jaunā versijā: Nestandarta recepte, apēdīs un prasīs vēl
Makreles tiek marinētas, lai uzlabotu tās garšu un tekstūru. Marināde parasti satur skābumu (piemēram, citrona sulu vai etiķi), eļļu, garšaugus un citus garšvielas.
Šīs sastāvdaļas palīdz uzlabot makreles dabisko garšu, piešķirot tai papildu aromātu un garšu nianses. Marinēšana arī palīdz mīkstināt zivju šķiedras, padarot tos maigākus un vieglāk ēdamus. Tādējādi, marinēta makrele ir garšīgs un veselīgs ēdiens, ko baudīt dažādos ēdienos.
Sastāvdaļas:
Makrele – 1 gabals
Tomāti – 2
Sīpols – 1
Pētersīļi – neliels saišķis
Ķiploki – 2 daiviņas
Sojas mērce – 3 ēdamkarotes
Augu eļļa – 1 ēdamkarote
Ābolu sidra etiķis – 1 ēdamkarote
Melnie pipari – pēc garšas
Sāls – 2 tējkarotes
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu! + VIDEO pamācība
Tevi noteikti interesēs
- No 2026.gada 1. marta stājas spēkā izmaiņas arī uz Tehnisko apskati: ”Tas ir jādara un punkts”
- Nudien neparasti un ļoti garšīgi Jaungada salāti “Zirga pakavs”, kas ir vienkārši pagatavojami un garšo visiem
- Sliktas ziņas daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem saistībā ar ūdens skaitītājiem: ”Maciņus nāksies atvērt krietni plašāk”
- Lasis kļūs patīkami sulīgs un garšām piepildīts, ja to pārklāsiet ar trim vienkāršām sastāvdaļām, ko iecienījis itāļu pavārs
- Apprecējos ar japāni un domāju, ka esmu gatava jebkam, taču drīz vien sapratu, ka dzīve tur būtiski atšķiras no dzīves Latvijā
- Pamestā mājā ievācās sieviete, kura vēlāk bija ciema apspriestākā persona – zināms kāpēc tā izvērtās










