Kartupeļu vai ķirbju zupu ar cieto vai kausēto sieru labāk neatstāt ilgāk par 6 stundām – lai gan tā pa nakti nesaskābs, tās garša un konsistence pasliktināsies.
Sēņu zupu ledusskapī var uzglabāt ne ilgāk kā 1 dienu – sēnes bojājas diezgan ātri. Tomēr sēņu zupu nav ieteicams uzglabāt ilgāk par 6 stundām. Vēl labāk to apēst uzreiz.
Rosoļņiku un soļanku var uzglabāt ledusskapī līdz 5 dienām, jo tajās ir liela konservantu, piparu un marinādes koncentrācija. Tomēr, ja soļankā ir sēnes, tad šādu ēdienu var uzglabāt aptuveni 12 stundas.
Zupu uz gaļas buljona bāzes ar pupiņām vai zirņiem var uzglabāt ledusskapī līdz 1 dienai.
Zupas ar zivīm visgaršīgākās ir 3 stundu laikā pēc pagatavošanas. Un, lai gan šādu zupu ledusskapī var uzglabāt līdz 24 stundām, ja tajā ir liels daudzums zivju, pēc 6 stundām ēdiens būs kā želeja.
Klasisko biezeņu zupu var uzglabāt līdz 1 dienai, bet labāk to lietot uzreiz – uzglabāšanas laikā tās garša pasliktināsies.
Boršču var uzglabāt līdz 72 stundām.
Tevi noteikti interesēs
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- Elīna nevarēja atļauties nopirkt pat kāroto ananāsu, kamēr vīrs pa kluso pirka brendu drēbes – kā Elīna šo atrisināja
- Mans znots gandrīz savāca manus ietaupījumus, bet es uzrādīju čeku par 30 000 un palūdzu atbrīvot Mārupes dzīvokli
- Uzkoda Jaunajam gadam, kas saglabājas ilgāk svaiga par salātiem: nav pat jāstājas pie plīts, un tā vienmēr kļūst par galda rotu
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās iestāsies kārtīga ziema, bet no 15. decembra viss strauji mainīsies
- Bukmeikeri atklāj savas prognozes par “X Faktora” sestās sezonas uzvarētāju: ”Ar 50% varbūtību”









