Neticami! Cik ilgi jūs patiesībā varat turēt dažādas zupas ledusskapī, lai tās būtu ne vien ēdamas, bet arī garšīgas

Kartupeļu vai ķirbju zupu ar cieto vai kausēto sieru labāk neatstāt ilgāk par 6 stundām – lai gan tā pa nakti nesaskābs, tās garša un konsistence pasliktināsies.

Sēņu zupu ledusskapī var uzglabāt ne ilgāk kā 1 dienu – sēnes bojājas diezgan ātri. Tomēr sēņu zupu nav ieteicams uzglabāt ilgāk par 6 stundām. Vēl labāk to apēst uzreiz.

Rosoļņiku un soļanku var uzglabāt ledusskapī līdz 5 dienām, jo tajās ir liela konservantu, piparu un marinādes koncentrācija. Tomēr, ja soļankā ir sēnes, tad šādu ēdienu var uzglabāt aptuveni 12 stundas.

Zupu uz gaļas buljona bāzes ar pupiņām vai zirņiem var uzglabāt ledusskapī līdz 1 dienai.

Zupas ar zivīm visgaršīgākās ir 3 stundu laikā pēc pagatavošanas. Un, lai gan šādu zupu ledusskapī var uzglabāt līdz 24 stundām, ja tajā ir liels daudzums zivju, pēc 6 stundām ēdiens būs kā želeja.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Klasisko biezeņu zupu var uzglabāt līdz 1 dienai, bet labāk to lietot uzreiz – uzglabāšanas laikā tās garša pasliktināsies.

Boršču var uzglabāt līdz 72 stundām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment