Piedāvājam pavisam vienkāršu recepti, kā pagatavot marinētas bietes Āzijas gaumē – tās būs pikantas, sladenas un aromātiskas.
Šis ir smaržīgs, košs un veselīgs marinētu biešu ēdiens. Pasniedziet to kā piedevu gaļai, vistas gaļai, zivīm vai vienkārši kā individuālu uzkodu.
Sastāvdaļas
3-4 vidēja izmēra bietes
3 ēdamkarotes rīsu etiķa (vai ābolu etiķa)
2 ēdamkarotes sojas mērces
1 ēdamkarote sezama eļļas
1 ēdamkarote medus (vai brūnā cukura)
1 tējkarote rīvēta ingvera
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarote čili pārslu
1 ēdamkarote sezama sēklu
Pēc izvēles svaigs koriandrs vai zaļie lociņi dekorēšanai.
Biešu uzkodas pagatavošanas gaita
Nomizo bietes un vāra, līdz tās ir mīkstas (aptuveni 30-40 minūtes). Alternatīvi, bietes var arī cept cepeškrāsnī folijā 180 grādu temperatūrā apmēram 1 stundu. Kad bietes atdzisušas, sagriez tās plānās šķēlītēs vai smalkos salmiņos.
Bļodā sajauc rītu etiķi, sojas mērci, sezama eļļu, medu, rīvētu ingveru, sasmalcinātu ķiploku un čili pārslas. Marinādi rūpīgi samaisi, līdz medus vai cukurs pilnībā izšķīdis.
Liek bietes marinādē un viegli samaisa, lai tās vienmērīgi pārklātos. Atstāj marinēties ledusskapī vismaz 1-2 stundas, lai garšas savelkas. Ideāli, ja vari atstāt uz nakti. Pēc tam bietes var droši uzglabāt ledusskapī līdz vienai nedēļai, bet parasti tās tiek apēstas jau vienas vai divu dienu laikā.
Pirms pasniegšanas pārkaisi ar grauzdētām sezama sēklām un, ja vēlies, pievieno svaigu koriandru vai lociņus. Šīs marinētās bietes lieliski saderēs ar rīsiem, nūdelēm vai kā piedeva Āzijas stila ēdieniem. Bet tikpat labi bagātinās ar ierasto kartupeļu maltīti vai gaļas ēdienus. Noteikti izmēģiniet, un dalieties pārdomās komentāros.