Un bez sīpoliem to nevar pagatavot. Bet es iesaku izmantot zaļos sīpolus – lokus. Rāceņu sīpoli būs rupji. Bet zaļie sīpoli ir labi. Tāpēc mēs tos sasmalcināsim. Jo mēs to vairs nevaram paņemt.
Kas gan vēl palicis? Viss jau ir sagriezts, šķiet, ka nav vairs ko pievienot. Tomēr – ir vēl daži svarīgi sīkumi. Tālāk seko mērce.
Šoreiz mēs izvēlēsimies tikai majonēzi. Jā, pašu parastāko, treknāko. Un neaizmirstiet pievienot piparus – pēc savas gaumes. Taču sāli šai receptei nemaz nevajag.
Tātad, draugi, vai jau esat izsalkuši? Man apetīte parādījās jau no pašiem gatavošanas sākumiem! Atliek vien ātri sajaukt mūsu siļķu pastēti salātu traukā un piepildīt ar to olas.
Un tas ir viss – ēdienu var baudīt! Un mēs to arī darīsim — uzreiz!
Tagad atliek vien aprēķināt, cik daudz šīs uzkodas viens cilvēks var apēst, un tad to sareizināt ar viesu skaitu. Protams, es to saku ar smaidu, bet tev tomēr vajadzētu izrēķināt. Citādi nāksies skraidīt no svētku galda uz virtuvi un gatavot papildporcijas!
Kas un cik daudz ir vajadzīgs
Siļķes fileja – 60 g
Vārītas olas – 3 gab.
Zaļais sīpols – 2 bultiņas
Dilles – 1/2 ķekars
Majonēze – 1 ēd.k.
Pipari – pēc garšas
Lai jums labi garšo!
Tevi noteikti interesēs
- “Esmu strādājis par pavāru ēdināšanas nozarē 15 gadus”: kāpēc es nekad neēdu ārpus mājas un neiesaku to darīt arī jums
- Ir pienācis īstais laiks sagatavot savu dārzu pirmajam sniegam – noskaidrosim kā to labāk izdarīt
- Nakts “koncerts”: kāpēc kaķi naktīs patiesībā ņaud un kā to novērst
- “Jāpiešuj” laime, veiksme un labklājība: kas jāizdara 10. novembrī – senču ticējumi
- Ilva aizbrauca atpūsties uz Ēģipti un viesnīcas šefpavārs atklāj, ko viņi dara ar ēdienu, kas paliek pāri no bufetes restorāniem
- Par ieradumu, kas joprojām raksturīgs daudzām Latvijas mājsaimniecībām – var draudēt sods līdz 1000 eiro










