Nevaru iedomāties nevienu svētku galdu bez šīs gardās PSRS laika uzkodas – dalos ar recepeti

Tā šo uzkodu gatavoja mūsu mammas un vecmammas, un ar laiku mēs paši sākām to celt galdā svētkos. Tagad šķiet gandrīz neiedomājami, ka svētku galds varētu iztikt bez šī garduma.

Šī uzkoda ir īsts garšas baudījums! Tā patīk pilnīgi visiem, bez izņēmuma. Pat tiem, kuri parasti svētkos nav sajūsmā par tik vienkāršiem produktiem kā olas vai siļķes. Un tiem, kuru sirdī mīt kāda īpaši maiga vājība — bet tādu mums netrūkst — šī uzkoda vienmēr sagādā lielu prieku. Viņi to notiesā ar gardu muti un tūlīt prasa vēl.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās. Tagad ķeramies klāt pie pagatavošanas!

 

Ko mēs darām?

Pirmkārt, mēs nopirksim kādu labu siļķi. Kuru no tām iegādāties, ir atkarīgs no jums. Es parasti ņemu fileju, man nepatīk ķerties pie asakām. Bet es zinu, ka dažiem cilvēkiem šis process ļoti patīk.

Un tad ir olu vārīšana. Es jau sākumā teicu, ka mums ir siļķu un olu uzkoda. Tāpēc sagādāsim arī tās. Man sastāvdaļās ir ļoti neliels daudzums. Bet tas ir tikai garšošanai, vienam zobam. Un viesiem, protams, vajag gatavot daudz vairāk.

Tātad izņemiet siļķes filejas gabaliņu, tik apetīti rosinošu, treknu, spīdīgu,  un sagrieziet to pēc iespējas mazāku. Vispirms regulāros šķēlēs šķērsām.

Tad sasmalciniet ļoti, ļoti smalki. Pat dīvaini, ka pēdējā laikā šis gardums nav pārāk izplatīts. Starp citu, rakstiet komentāros, cik sen jūs paši to gatavojāt?

Kiperi ir gatavi. Sasmalcināja, lika salātu bļodā. Pārejam tālāk. Ņemam cieti vārītas olas. Katru pārgriež uz pusēm.

Uzmanīgi izņemiet dzeltenumus, lai olu baltums paliktu neskarts. Tas kalpos par pamatu kā groziņš. Dzeltenumus sasmalcina tāpat kā siļķi. Ielieciet arī tos salātu bļodā.

Kā jūs domājat, kas vēl? Kas ir iztrūcis? Pareizi, zaļumi un sīpoli. No garšaugiem dilles ir visideālāk piemērotas, acīmredzot.

Bez tām siļķes nevar pagatavot.

Bet nākamais solis ir ĻOTI svarīgs, bet daudzi to nez kāpēc bieži izlaiž, tādējādi neiegūstot optimālu rezultātu!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….