Visus sagrieztos dārzeņus ievieto piemērotā metāla traukā. Tur ieber saulespuķu eļļu, sāli, cukuru, smalki sagrieztu aso piparu. Visas sastāvdaļas kvalitatīvi samaisa.
Salātus uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra apmēram 30 minūtes. Vēl karstus salātus liek iepriekš sagatavotās burkās. Traukos pievieno etiķskābi. Veic sterilizāciju.
Liek virsū vākus. Tās glabā vēsā vietā, piemēram, pagrabā. Ņemot vērā, cik garšīgi ir salāti, tie reti kad nostāv līdz Vecgada vakaram. Tāpēc pagatavojiet tos vairāk.
Lasi vēl: Laime atvērs savas rokas: Tamāra Globa nosauca zvaigžņu zīmes, kas piepildīs ilgi lolotus sapņus – viss notiks jau septembrī
Lai visu pagatavotu, ir nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Tomāti – 1 kg.
Gurķi – 1 kg.
Paprika- 1 kg.
Sāls – 3 ēd.k. karotes.
bulgāru pipari – 500 grami.
Cukurs – 80 grami.
Saulespuķu eļļa – 100 ml.
Asie pipari – puse pāksts.
Etiķskābe – 2 tējkarotes uz 2 litriem.
Konservēti dārzeņi ir gatavi lietošanai, kas var ietaupīt laiku ēdiena gatavošanā. Turklāt tie ir pieejami jebkurā laikā, neatkarīgi no sezonas.
Lai viss izdodas!
Tevi noteikti interesēs
- Patīkami jaunumi ”Swedbank” un ”SEB banka” klientiem – paplašinās pakalpojumu funkcijas
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- “Bez manas pensijas tu neiztiks,” mans vīrs ķiķināja, “Trīs mēnešu laikā es aizbraucu uz Jūrmalu”
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- Santehniķa noslēpums: dažas piles kanalizācijā un caurules vairs nekad neaizsērēs








