Visus sagrieztos dārzeņus ievieto piemērotā metāla traukā. Tur ieber saulespuķu eļļu, sāli, cukuru, smalki sagrieztu aso piparu. Visas sastāvdaļas kvalitatīvi samaisa.
Salātus uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Vāra apmēram 30 minūtes. Vēl karstus salātus liek iepriekš sagatavotās burkās. Traukos pievieno etiķskābi. Veic sterilizāciju.
Liek virsū vākus. Tās glabā vēsā vietā, piemēram, pagrabā. Ņemot vērā, cik garšīgi ir salāti, tie reti kad nostāv līdz Vecgada vakaram. Tāpēc pagatavojiet tos vairāk.
Lasi vēl: Laime atvērs savas rokas: Tamāra Globa nosauca zvaigžņu zīmes, kas piepildīs ilgi lolotus sapņus – viss notiks jau septembrī
Lai visu pagatavotu, ir nepieciešamas šādas sastāvdaļas:
Tomāti – 1 kg.
Gurķi – 1 kg.
Paprika- 1 kg.
Sāls – 3 ēd.k. karotes.
bulgāru pipari – 500 grami.
Cukurs – 80 grami.
Saulespuķu eļļa – 100 ml.
Asie pipari – puse pāksts.
Etiķskābe – 2 tējkarotes uz 2 litriem.
Konservēti dārzeņi ir gatavi lietošanai, kas var ietaupīt laiku ēdiena gatavošanā. Turklāt tie ir pieejami jebkurā laikā, neatkarīgi no sezonas.
Lai viss izdodas!
Tevi noteikti interesēs
- Sargā ģimenes mieru un laimi: 8 augi, kas jānoliek savas mājas guļamistabā
- No Latvijas pārvācos uz Japānu un biju samulsusi par viņu mājas un ģimenes ”likumiem”
- No klimata neprāta līdz atvasarai: detalizēta 2025. gada novembra laika prognoze
- Tavas dzīves “lielo iespēju” gadi: numerologi nosauc veiksmīgākos gadu skaitļus saskaņā ar Zvaigžņu zīmi
- Taizemes skolniece pievienojās latviešu ģimenei kā apmaiņas studente – un uz visiem laikiem palika viņu sirdīs
- Spāniete salīdzina bērnudārzus: “Latvijā pilnīgi viss ir savādāk nekā pie mums Spānijā, pat bērni”







