No 8000 kilokalorijām dienā līdz skābekļa maskām guļot – kā dzīvo Japānas sumo cīkstoņi?

Sumo ir japāņu cīņas sports, kas radies 15.gs. Japāna ir vienīgā valsts pasaulē, kas šo atzīst par profesionālu sportu. Cīņā piedalās divi cīkstoņi un uzvarētājs tiek noteikts pēc tā. kurš pirmais izstumj otru ārā no apļa vai arī panāk, ka pretinieks pieskaras zemei ar jebkuru citu ķermeņa daļu, kas nav pēda.

Sumo cīkstoņus Japānā sauc par rikishi un tradicionālo sumo jostu sauc par mavashi. Šim sporta veidam nav sieviešu līgas un ikviens profesionāls cīkstonis savas sumo gaitas ir uzsācis ne vēlāk kā 16 gados. Lai pienācīgi sagatavotos sacensībām, sumo cīkstoņi kādu laiku dzīvo Tomozunas mītnē, Nagojas pilsētā, Japānā, kur viņiem jāievēro stingrs režīms.

Dienu cīkstoņi sāk ar treniņu, kur viņi 3 stundu laikā imitē cīņu – ikviens cīkstonis cīnās vismaz vienu reizi treniņa laikā.

Visiem cīkstoņiem ir viena matu ieveidojums – cope.

Un sporta forma viņiem arī ir visnotaļ neparasta – cīkstoņi valkā sumo jostu, kas sieta noteiktā tradicionālā metodē.

Pēc treniņa gan sumo cīkstoņi ietērpjas ērtākā apģērbā. Viņiem dienā ir 2 maltītes, kur katrā jāuzņem 4000 kilokaloriju. Respektīvi, dienā sumo cīkstoņi uzņem 8000 kilokalorijas. Ēd viņu pirmo reizi pēc treniņa, kad atnākuši no autogrāfu parakstīšanas.

Pēc treniņa un dušas cīkstoņi tiekas ar saviem līdzjutējiem, kur viņi sniedz autogrāfus un fotografējas. Satikt viņus nāk gan lieli, gan mazi.

Pēc pusdienām cīkstoņiem ir diendusa, kuru pārlieku lielā svara dēļ (kā rezultātā lielai daļai cīkstoņu ir miega apnoja) nereti nākas pavadīt ar respiratoriem jeb skābekļa maskām.

Un pēc diendusas cīkstoņus sagaida nākamā 4000 kilokaloriju maltīte, pēc kuras viņiem beidzot ir brīvais laiks. Gulēt viņi dodas pēc saulrieta.

Lasi vēl: Šausmīgākais cirks pasaulē – šo apmeklētu tikai paši drosmīgākie!

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment