No klimpiņas par supermodeli: kā zaudēt 35 kg un kļūt par Armani un Dior modeli

Pirmā modeles darba pieredze

17 gadu vecumā Jekaterina svēra nedaudz vairāk par 60 kilogramiem pie auguma 176 cm. Tieši tad viņu pamanīja Permas modeļu aģentūras direktore Svetlana Motīgina. Viņa kopā ar vīru brauca mašīnā, un, ieraugot atšķirīgo seju, palūdzu vīru apgriezties.

Man ir labi ietrenēta acs uz sejām,” – atceras Svetlana. “Ieraugot Jekaterinu tuvāk, es sapratu, ka neesmu kļūdījusies. Viņai bija labs potenciāls, bet bija jāpiestrādā pie svara”’.

Paredzot tālākas perspektīvas, aģentūras direktore ar Jekaterinu nodarbojās bez maksas. Modeļu skolā meitene apguva angļu valodu, modelēšanas teoriju, defilē, foto apmācību un aktiermeistarību. Gada laikā viņa pastiepās pa trim centimetriem un nometa vēl piecus kilogramus, sāka nodarboties ar jogu un pilnībā atteicās no miltiem un ceptiem ēdieniem.

Progress bija acīmredzams, taču tikai nenozīmīgi divi centimetri gurnu apkārtmērā neļāva Jekaterinai sasniegt starptautisko līmeni un parakstīt līgumu ārzemēs. Šajā ziņā palīdzēja palielināta fiziskā slodze. Pēc pirmajām testa fotosesijām meiteni uzaicināja strādāt Tokijā, lai fotografētos priekš Āzijas Vogue.

Pirmais nopietnais līgums

Dodoties uz Tokiju, ar Jekaterinu notika kāds interesants notikums, kas vēlreiz viņai atgādināja, cik lielu darbu ar sevi viņa bija veikusi.

Pirms izbraukšanas meitenei palūdza uzrādīt ne tikai ārzemju, bet arī Krievijas pasi. Muitnieks, ieraugot fotogrāfijā 90 kilogramus smago Jekaterinu, iepletis acis jautāja:

Vai tā tiešām esat Jūs?” Slaidajai sievietei nācās izņemt un parādīt savu portfolio, lai viņu ielaistu lidmašīnā.

Pirmajā ārzemju braucienā jaunā modele nenopelnīja lielu honorāru, tomēr ieguva nenovērtējamu pieredzi. Jau pēc atgriešanās Permā Jekaterinai pienāca piedāvājums no vienas no pašām prestižākajām aģentūrām pasaulē – itāļu Next. Viņa parakstīja līgumu uz pieciem gadiem un turpināja iekarot aģentūras Krievijā, Spānijā, Vācijā, Šveicē un Grieķijā.

Vadošo dizaineru skates

Modeles dzīve ir ļoti aizņemta. Bieži Jekaterinas rīts sākas ar nelielām brokastīm, kas sastāv no proteīna jogurta, banāna un riekstiem, un pēc tam viņa skrien uz kārtējo kastingu, kur vissarežģītākais ir daudzas stundas pavadīt gaidot rindā savu kārtu. Jekaterina atzīst, ka tas ir neticami nogurdinoši.

Pēc darba, ja paveicas, modelei ir laiks pusdienot mājās – parasti pusdienas sastāv no olbaltumvielām, dažiem ogļhidrātiem un dārzeņiem. Bet, ja grafiks neatļauj, Jekaterina ņem ēdienu sev līdzi, bet noteikti neļauj sev ēst fast food. Tagad viņa saprot, cik kaloriju un kaitīgu vielu ir vienā hamburgerā, un apzinās, kā tas ietekmē viņas ādu, svaru un vispārējo labsajūtu. Vakarā Jekaterina ēd salātus un kādu proteīnu: vistas gaļu vai zivis.

Šāds uzturs, kas sastāv no vērtīgiem produktiem, dārzeņiem un augļiem, ļauj viņai vienmēr justies enerģiski un gūt lielus panākumus darbā!

Jekaterina ir pārliecināta, ka modele var ēst pilnvērtīgi un vienlaicīgi izskatīties “profesionāli”. Viņa ir pārliecināta, ka “anoreksijas modeļu” laikam vajadzētu beigties un viņa priecājas par jauno tendenci – apzinātu un veselīgu ēšanu.

Arī intersanti: Pasaules slavenē Diēta – “5 Ēdamkarotes!” 7 Dienu laikā palīdzēs atbrīvoties no 6 Kilogramiem

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment