No speķa es gatavoju gardu lietu, laizīsi pirkstus

 

Tauku speķim ir ātri jākūst un jāsāk kausēties. Šādā veidā tas iesūcas kartupeļos un iekļūst visās plaisās un krokās. Un tas skaisti apbrūnēs līdz maigiem, nedaudz kraukšķīgiem pīrādziņiem.

Skaidrs, ka šis gardums jāēd uzreiz, kamēr viss ir karsts un nav atdzisis. Un noteikti pārkaisiet ar zaļajiem sīpoliem.

Šo gardumu var pasniegt svētku galdā!

Kāpēc? Diezgan svētku piedeva. Ja mūsu galds ir klasisks, ar marinētiem gurķiem, sēnēm.

Ko un cik daudz es lietoju

Vārīti kartupeļi – 4 gabali (350 g)
Sālīts speķis – 40 g
Saldā paprika – 1/4 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – 1 ēd.k.
Sīpoli – pasniegšanai

Lasi vēl: Uzzināja, vai maizi var uzglabāt ledusskapī. Žēl, ka es to sapratu tikai 40 gadu vecumā

Labu apetīti!

Un neaizmirstiet, ja kādam ir savi triki un mājas receptes, noteikti dalāties.

Leave a Comment