Tauku speķim ir ātri jākūst un jāsāk kausēties. Šādā veidā tas iesūcas kartupeļos un iekļūst visās plaisās un krokās. Un tas skaisti apbrūnēs līdz maigiem, nedaudz kraukšķīgiem pīrādziņiem.
Skaidrs, ka šis gardums jāēd uzreiz, kamēr viss ir karsts un nav atdzisis. Un noteikti pārkaisiet ar zaļajiem sīpoliem.
Šo gardumu var pasniegt svētku galdā!
Kāpēc? Diezgan svētku piedeva. Ja mūsu galds ir klasisks, ar marinētiem gurķiem, sēnēm.
Ko un cik daudz es lietoju
Vārīti kartupeļi – 4 gabali (350 g)
Sālīts speķis – 40 g
Saldā paprika – 1/4 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – 1 ēd.k.
Sīpoli – pasniegšanai
Tevi arī varētu interesēt
Lasi vēl: Uzzināja, vai maizi var uzglabāt ledusskapī. Žēl, ka es to sapratu tikai 40 gadu vecumā
Labu apetīti!
Un neaizmirstiet, ja kādam ir savi triki un mājas receptes, noteikti dalāties.
Tevi noteikti interesēs
- Komponists Raimonds Pauls dzimšanas dienā saņēmis arī kādu pavisam negaidītu zvanuby Laura Blūma
- Laika ziņu eksperts Toms Bricis ieskicē, kādi laika apstākļi mūs sagaida atlikušajā janvārī un pat februārī: dažiem šīs prognozes nepatiksby Laura Blūma
- Pankūkas ar āboliem un riekstiem – garda brokastu ēdiena recepteby Anete Vītola