Kartupeļiem virsū es lieku šķēlītēs sagrieztu ar garšvielām speķi. Šāda skaista cepurīte. Ak, cik tas jau ir apetīti rosinošs. To visu jau var apēst, kā saka, uzkodas. Būtībā viss ir gatavs patēriņam.
Bet! Draugi, nedaudz pacietības, un burtiski pēc dažām minūtēm mēs iegūsim īstu kulinārijas šedevru. Es iepriekš ieslēdzu cepeškrāsni un uz 7-8 minūtēm ielieku tajā cepamo paplāti ar kartupeļiem. Temperatūra ir gandrīz visaugstākā, proti, 240 grādi.
Tauku speķim ir ātri jākūst un jāsāk kausēties. Šādā veidā tas iesūcas kartupeļos un iekļūst visās plaisās un krokās. Un tas skaisti apbrūnēs līdz maigiem, nedaudz kraukšķīgiem pīrādziņiem. Skaidrs, ka šis gardums jāēd uzreiz, kamēr viss ir karsts un nav atdzisis. Un noteikti pārkaisiet ar zaļajiem sīpoliem.
Kādas puķes un dārzeņus ieteicams sēt janvārī, lai izaudzētu stiprus stādus
VIDEO:
Šo gardumu var pasniegt svētku galdā! Kāpēc? Diezgan svētku piedeva. Ja mūsu galds ir klasisks, ar marinētiem gurķiem, sēnēm.
Ko un cik daudz es lietoju
Vārīti kartupeļi – 4 gabali (350 g)
Sālīts speķis – 40 g
Saldā paprika – 1/4 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – 1 ēd.k.
Sīpoli – pasniegšanai
Lasi vēl: Uzzināja, vai maizi var uzglabāt ledusskapī. Žēl, ka es to sapratu tikai 40 gadu vecumā
Labu apetīti! Un neaizmirstiet, ja kādam ir savi triki un mājas receptes, noteikti dalāties.
Tevi noteikti interesēs
- Amerikānis aizbrauca uz Latvijas Kūku ciemu, domādams, ka tur būs pikniks, bet viņš smagi kļūdījās
- Es redzēju, ko mana vīramāte deva ēst maniem bērniem, kamēr es biju darbā, es klusībā nomainīju dzīvokļa slēdzenes…
- Vīrs aizgāja pirms 20 gadiem un atstāja mani ar mazo dēlu, bet nesen viņš atgriezās ar neparastu prasību
- “Es pacietīšu dzīvokļa dēļ” teica mans vīrs pēc 23 gadiem kopdzīves gadiem- tagad viņš dzīvo viens īrētā dzīvoklī
- Kā zināt, vai jūsu tālrunis tiek noklausīts – 5 zināmākās pazīmes
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…











