Tas garšo vienkārši lieliski! Kolīdz es pagatavoju kādu no šiem ēdieniem, virtuvē tūlīt pat sastājas rinda ar izsalkušajiem, kuri nepacietīgi tur savus šķīvjus.
Ikviens kāro pēc šī kūpošā un sātīgā mielasta, turklāt visi pieprasa krietnas papildporcijas.
Draugi, šodien es vēlos padalīties ar savu pašu mīļāko recepti, kurā izmantots sulīgs speķis un mūsu visu laiku iecienītākais produkts. Vai spējat uzminēt, kurš tas ir? Tieši tā – tie ir kartupeļi! Ja tie ir pagatavoti šādā veidā, tos varētu notiesāt veseliem kilogramiem un joprojām šķistu par maz. Mana recepte ir apbrīnojami vienkārša, tomēr esmu pārliecināts, ka tikai retais no jums ikdienā gatavo tieši šādi. Visticamāk, ka gandrīz nevienam citam šāds paņēmiens pat nav ienācis prātā.
Ko es daru un kā es to daru
Tātad, tagad sāku stāstīt un rādīt, ko es daru un kā es to daru. Un sastāvdaļas, kā vienmēr, būs raksta beigās. Bet proporcijas ir aptuvenas, tā sakot. Jo tas nav ļoti svarīgi. Jūs varat darīt visu pēc savas gaumes. Bet pirmo reizi jūs varat atkārtot pēc manis.
Un arī receptē es gatavoju ļoti mazu porciju. Tas, protams, ir pieklājīgs daudzums vienai personai. Bet, ja nepieciešams paēdināt vairākus cilvēkus uzreiz, tad, saprotiet, palieliniet visu vajadzīgajā apjomā. Un labāk, lai ir rezerve, jo šis gardums vienmēr beidzas pirms laika.
Es vienmēr noņemu sāli no speķa malām. Parasti tās tur ir pārāk daudz. Tad es sagriežos speķi plānos sīkos gabaliņos, tādos caurspīdīgos sīkos kubiņos. Lai būtu vieglāk, es neatkausēju speķi līdz galam. Es aizmirsu pateikt, ka parasti tos glabāju saldētavā.
Šķēlēs sagrieztus speķa gabaliņus ielieku bļodā un pievienoju garšvielas. Tie ir malti melnie pipari un saldā paprika. Tad ielej nelielu daudzumu augu eļļas. Tas ir tāpēc, lai speķis pārāk nesaliptu. Kā jūs jau droši vien nojaušat, es šo brīnišķīgo maisījumu samaisu.
Ar speķi vairāk nekādas funkcijas nav jādara. Tagad par kartupeļiem. Es kartupeļus vienkārši vāru ar mizu, līdz tie ir pilnībā izvārīti. Un kartupeļus izvēlos pēc iespējas gludākus un ne pārāk lielus.
Kad kartupeļi ir izvārīti, es tos izņemu no katla un uzreiz izspiežu. Bet dariet tā, lai tas tikai nedaudz saplaisātu un saplacinātos.
Tad es to liekam uz cepšanas paplātes vai cepšanas formā, vēlams uz papīra. Šādā veidā to pēc tam ir vieglāk nomazgāt, un virtuves piederumi ilgāk saglabājas. Starp citu, kartupeļus var likt uz cepšanas paplātes un tur arī saspiest.
Un šeit sākas interesantākā un svarīgākā / garšīgākā daļa.
Kartupeļiem virsū es lieku šķēlītēs sagrieztu ar garšvielām speķi. Šāda skaista cepurīte. Ak, cik tas jau ir apetīti rosinošs. To visu jau var apēst, kā saka, uzkodas. Būtībā viss ir gatavs patēriņam.
Bet! Draugi, nedaudz pacietības, un burtiski pēc dažām minūtēm mēs iegūsim īstu kulinārijas šedevru. Es iepriekš ieslēdzu cepeškrāsni un uz 7-8 minūtēm ielieku tajā cepamo paplāti ar kartupeļiem. Temperatūra ir gandrīz visaugstākā, proti, 240 grādi.
Tauku speķim ir ātri jākūst un jāsāk kausēties. Šādā veidā tas iesūcas kartupeļos un iekļūst visās plaisās un krokās. Un tas skaisti apbrūnēs līdz maigiem, nedaudz kraukšķīgiem pīrādziņiem. Skaidrs, ka šis gardums jāēd uzreiz, kamēr viss ir karsts un nav atdzisis. Un noteikti pārkaisiet ar zaļajiem sīpoliem.
Šo gardumu var pasniegt svētku galdā! Kāpēc? Diezgan svētku piedeva. Ja mūsu galds ir klasisks, ar marinētiem gurķiem, sēnēm.
Ko un cik daudz es lietoju
Vārīti kartupeļi – 4 gabali (350 g)
Sālīts speķis – 40 g
Saldā paprika – 1/4 tējk.
Melnie pipari – pēc garšas
Augu eļļa – 1 ēd.k.
Sīpoli – pasniegšanai
Lasi vēl: Uzzināja, vai maizi var uzglabāt ledusskapī. Žēl, ka es to sapratu tikai 40 gadu vecumā
Labu apetīti! Un neaizmirstiet, ja kādam ir savi triki un mājas receptes, noteikti dalāties.


















