Noderēs ikvienam. Kāpēc atjautīgi cilvēki ietin savas bankas kartes folijā?

Mūsdienās, kad bezskaidras naudas norēķini ir kļuvuši par normu, katrs no mums ir pieradis pie bezkontakta norēķinu ērtībām veikalos un kafejnīcās.

Pat bērniem ir savas bankas kartes, un īpaši pieaugušo vidū ir populāras kartes, ar kurām norēķinoties nav jāizņem maki un jāievada PIN kods.

Tomēr, kā vienmēr, līdz ar tehnoloģiju attīstību parādās jauni krā**anas veidi. Parunāsim par to, kāpēc cilvēki sāka apvilkt savas bankas kartes ar foliju un vai pastāv ērtāks un drošāks veids, kā pasargāt sevi no krāp***iem.

Krāp***ku darbības shēmas

Krāp***ki vienmēr atrod veidus, kā maldināt, un mūsdienu tehnoloģijas nav izņēmums. Piemēram, uz ielas, pūlī viņi var diskrēti izņemt naudu no jūsu kartes, izmantojot portatīvos POS terminālus.

 

Šādu termināli viņi pieliek pie jūsu somas vai kabatas, un no jūsu kartes uzreiz tiek noņemta nauda.

Tas priekš pašiem krāp***kiem ir patiešām bīstami, jo lielākā daļa cilvēku saņem paziņojumus par darījumiem savā viedtālrunī, kas palielina iespējas notvert zagli nozi**ma brīdī.

Tāpat problēma krāpn***iem ir nepieciešamība reģistrēt termināli, kas piesaistīts konkrētai bankai. Tomēr viņi atrod veidus, kā apiet arī šos šķēršļus, bieži darbojoties ar nelielām naudas summām.

Lasi arī: Būsi uz “pauzes”, cik viena un tā pati prece maksā Vācijā un Latvijā

Kā pasargāt sevi no zādzībām

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk…

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment