Lai pagatavotu mikrobioloģisko mikorizas preparātu no pienenēm, nepieciešams:
Sagriež pieneņu saknes un piepilda ar tām pusi litra burkas;
atlikušo tilpumu pārlej ar siltu ūdeni ar 50 grādu temperatūru, temperatūra nedrīkst būt augstāka, lai noderīgie mikroorganismi nezustu;
Pēc vienas dienas izturēšanas ar šo uzlējumu var laistīt pilnīgi visus augus.
Lietošanas priekšrocības ir nenoliedzamas.
3. novārījums, kam piemīt insekticīdas īpašības un kas palīdzēs mums cīnīties ar dažādiem kaitēkļiem.
Pieneņu sula satur dažādas fungicīdas un insekticīdas vielas, savienojumus, fitoncīdus, ēteriskās eļļas, kas var iznīcināt, piemēram, visu veidu lapgraužus, miltrasas, palēnināt zirnekļa ērces, iznīcināt lapgraužu kāpurus. Pateicoties tam, pienenei nekad neuzbrūk kaitēkļi, un, starp citu, to neietekmē kaites.
Puskilograms pieneņu masas jāsasmalcina pēc iespējas sīkāk un 10-15 minūtes jāvāra divos litros ūdens. Atstāj ievilkties uz nakti.
No rīta novārījumu pārkāš, lai pievienotu tīru ūdeni, tā, lai kopējais daudzums būtu 5 litri.
Pievieno 50 gramus rīvētu veļas ziepju kā lipinātāju. Rūpīgi samaisa un apstrādā augus uz lapas.
Lasi vēl: Kā ar nelielām pūlēm atbrīvoties no celma vienā dienā! Šī tagad ir mana iecienītākā metode
Var apstrādāt pat ziedošu dārzu. Pieļaujamais periodiskums – 3 dienas. Profilaksei – nedēļu. Pie pieneņu insekticīda trūkumiem var pieskaitīt tikai to, ka tas ir nedaudz vājāks par ķīmiski sintezētiem preparātiem, tāpēc apstrādi atkārto vairākas reizes.
Tevi noteikti interesēs
- Kāda kliente vīlusies ”DPD”, kad saņēmusi savu ilgi gaidīto sūtījumu: ”Kā lai tādu dāvina”
- Sinoptiķi brīdina par sasalstošu lietu: ”Galvenās laikapstākļu izmaiņas notiks piektdien”
- Kāpēc turīgi ārzemnieki klīst pa Latvijas kapsētām, nevis muzejiem – kāds tam iemesls
- Braucām vilcienā ar divām kundzītēm gados – jāsaka, ka šis brauciens bija kā paaudžu sacensības
- Kā pareizi laistīt Ziemassvētku kaktusu ziemā: galvenais kārtīgas augšanas un ziedēšanas noslēpums
- “Tādus vīriešus var atrast uz ielas!”: latviešu influencere atklāj, kāpēc tieši Itālijā kungi ir tik dāsni (+ VIDEO)










