Noderīgi triki kā labot 7 populārākās kulinārijas kļūdas

Gatavojot ēdienu, ir normāli pieļaut kļūdas. Galvenais nesatraukties un nesteigties izmest ēdienu miskastē. Pilnīgi iespējams, ka ēdienu, kuram veltījāt tik daudz laika un pūļu, joprojām var saglabāt.

Tāpēc, ja saprotat, ka izdarījāt kaut ko nepareizi, neizdariet pārsteidzīgus secinājumus un noteikti nekrītiet panikā. Dažreiz tikai no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka viss ir bezcerīgi sabojāts, bet patiesībā situācija nav tik briesmīga.

Ja pārspīlē ar garšvielām

Neesi aprēķinājis garšvielu daudzumu? Pievienots pārāk daudz piparu vai čili? Mēs piekrītam, ka situācija ir nepatīkama, taču tas nav iemesls, lai padoties. Problēmai ir vairāki risinājumi, kas ne tikai ietaupīs jūsu vakariņas, bet arī uzlabos garšu.

Tātad, lai ēdienam samazinātu pikantumu, pievienojiet tam dažus piena produktus. Tas varētu būt skābs krējums, salds krējums, grieķu jogurts. Arī cukurs var pārvarēt pārmērīgu asumu, īpaši, ja to apvieno ar skābi (citronu sulu, etiķi utt.). Izvēlieties iespēju, kas vislabāk atbilst jūsu ēdienam.

Ja makaroni ir pārvārīti

Tas notiek visu laiku. Tiklīdz nogriežaties, makaroni jau ir pārvārīti un salīp vienā cietā kunkulī. Mēs piekrītam, ka, ieraugot katliņā bezveidīgu putru, tavs pirmais instinkts ir izmest to visu miskastē. Bet nesteidzieties ar secinājumiem. Vispirms jums jāmēģina saglabāt ēdienu un pēc tam izlemt par tā likteni.

Makaronus nokāš caurdurī un liek uzkarsētā pannā ar izkausētu sviestu. Vislabāk to darīt ar knaiblēm, nevis dakšiņu, jo tās palīdzēs maigi atdalīt ēdienu. Ja rezultāts jūs neapmierina, vienmēr varat pagatavot sacepumu no makaroniem vai vienkārši apcept ar malto gaļu un dārzeņiem.

To pašu var darīt ar pārvārītiem rīsiem – liek pannā un apmaisa. Nepalīdzēja? Tad vakariņās ēdīsiet pudiņu. Ir daudz dažādu variantu: ar biezpienu, rozīnēm, āboliem un pat gaļu – izvēlieties recepti, ko jūsu ģimene noteikti novērtēs.

Ja ēdiens izrādās pārāk skābs

Tā arī notiek. Ja pārspīlējat ar etiķi, citronu sulu vai tomātu pastu, vienmēr varat pievienot nedaudz cukura. Vairumā gadījumu tas līdzsvaro ēdiena garšu. Arī cepamā soda nāks palīgā. Tomēr šeit ir svarīgi būt pēc iespējas uzmanīgākam: pareizi uzminot daudzumu, ēdiens tiks saglabāts, bet, pārspīlējot, tas būs bezcerīgi sabojāts.

Ir dažas citas sastāvdaļas, kas var neitralizēt skābi, jo īpaši burkāni un medus. Īpaši labi tie darbojas ar mērcēm un salātu mērcēm – ņemiet vērā.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment