Ja ēdiens ir rūgts
Rūgtums var rasties dažādu iemeslu dēļ: ja mēs runājam par svaigiem salātiem, iespējams, gurķis bija “pārsteigums”, un, ja mēs runājam par gaļas ēdieniem, kāda garšviela radīja nepatīkamu pēcgaršu. Lai kā arī būtu, problēmu var atrisināt, izmantojot šādas sastāvdaļas: citrona vai laima sulu, asas mērces un garšvielas. Pirmais variants ir ideāli piemērots salātiem, bet otrais – dārzeņu ēdieniem.
Dažkārt tāpēc, ka zivis nav pareizi iztīrītas, zivju zupā un citos zivju ēdienos parādās rūgta garša. Šajā gadījumā palīgā nāks iepriekš minētais citrons. Sagrieziet to divās daļās un no pusītes izspiediet sulu gatavajā traukā. Atstāj zupu ievilkties apmēram 15-20 minūtes. Ar šo laiku vajadzētu pietikt, lai rūgtums pazustu un ēdiens atgūtu savu maigo un maigo garšu.
Ja esat pārgatavojis dārzeņus
Pārgatavoti dārzeņi nav nekas neparasts. Tiklīdz pāris minūtes paturat tos ūdenī vai tvaikos, tie uzreiz zaudē formu, kļūst pārāk mīksti, līdzīgi putrai. Ja jums nav paveicies saskarties ar šādu problēmu, jums būs nedaudz jāmaina kulinārijas vektors. Bojātus dārzeņus vairs nevar pasniegt to sākotnējā formā, taču ir pilnīgi iespējams tos pārvērst citā ēdienā.
Paņemiet cepešpannu, ieeļļojiet to ar eļļu un ielieciet dārzeņus. Pievienojiet tiem grauzdiņus un biezu krējumu, pārkaisiet ar rīvētu sieru un rīvmaizi, pēc tam ievietojiet labi sakarsētā cepeškrāsnī uz dažām minūtēm. Rezultātā jūs iegūsit ļoti garšīgu un oriģinālu ēdienu, ko novērtēs visa ģimene.
Ja pīrāgs ir piededzis
Ne velti pārtikas emuāru autori nepasaka precīzu cepšanas laiku, jo katra cepeškrāsns ir atšķirīga. Ja dažas saimnieces pīrāgu var pagatavot 30 minūtēs, tad citām šis laiks palielināsies līdz 40 vai pat 50 minūtēm. Šī iemesla dēļ piededzināti pīrāgi nav nekas neparasts.
Ja pamanāt, ka jūsu pīrāga augšdaļa jau ir labi brūna, bet iekšpuse joprojām ir neapstrādāta, varat to pārklāt ar parasto foliju. Tas pasargās augšpusi un neļaus tai piedegt. Ja problēmu atklājat pārāk vēlu un folija vairs nepalīdz, tas joprojām nav iemesls pīrāgu izmest. Ar nazi nogriež piedegušos gabaliņus un, kad kūka atdzisusi, pārklāj ar krējumu, glazūru, ganašu vai kārtīgu pūdercukura kārtu.
Ja vista nav līdz galam izcepusies
Vai jūs tik ļoti steidzāties pasniegt vistu, ka galu galā izņēmāt to no krāsns pusceptu? Ja jums nav laika pabeigt cepšanu cepeškrāsnī, izmantojiet gaļu kā pildījumu citā ēdienā. Lūdzu, ņemiet vērā, ka ta jābūt daudzkomponentu ēdienam, lai neviens nepamanītu kļūdu ar vistu.
Piemēram, gaļu var sagriezt mazos gabaliņos un pievienot sviestmaizītei, taco, picai vai ravioli. Bet putnu gaļu zupā likt nav vēlams. Vēl viena ilgstoša termiskā apstrāde tikai sabojās gaļas garšu, un tad noteikti tā būs tikai jāizmet.