Jums tikai jāatceras viens ļoti vienkāršs triks, par kuru zina tikai daži cilvēki.
Sviestu pievieno daudziem dažādiem ēdieniem, tostarp arī ceptiem izstrādājumiem. Tomēr mēs bieži aizmirstam pirms tam izņemt produktu no ledusskapja.
Cietie un aukstie sviesta stieņi apgrūtina un paildzina gatavošanas procesu. Par laimi, šīs problēmas risināšana ir vienkārša. Un jums nav jāatliek savu iecienīto konditorejas izstrādājumu gatavošana.
Jums tikai jāatceras tikai viens ļoti vienkāršs triks, ko apzinās tikai retais. Metode ar glāzi aizņems tikai 5 minūtes, un rezultāts jūs patīkami pārsteigs. Šeit ir soli pa solim aprakstīts, kas jums jādara.
Vispirms paņemiet šķīvi, izklājiet uz tā sviestu. Ielejiet glāzē karstu ūdeni un atstājiet to tā 30 sekundes. Pēc tam ūdeni izlejiet un ar glāzi pārklājiet sviestu virsū. Būtībā glāze būs kā vāks pār sviestu.
Atstājiet uz 5 minūtēm, noņemiet glāzi, un jūs varat baudīt mīkstinātu sviestu ar krēmīgu konsistenci. Šādā veidā jums nav jātērē ne santīma, un jūs iegūsiet rezultātu dažu minūšu laikā un pilnīgi tādu, kādu gaidījāt.
Ir vēl daži citi vienkārši veidi, kā ātri mīkstināt sviestu līdz istabas temperatūrai. Jūs varat izmantot vienu no tiem. Piemēram, varat izmantot pārtikas rīvi un vienkārši sarīvēt sacietējušo sviestu. Nelieli gabaliņi daudz ātrāk mīkstināsies istabas temperatūrā.
Daži eksperti iesaka sviestu ievietot starp diviem cepamā papīra gabaliņiem un izrullēt ar mīklas rulli. Šādā veidā tas arī ātrāk mīkstināsies. Var izmantot arī mikroviļņu krāsni, ja jums tāda ir. Taču šajā gadījumā pastāv liela iespēja, ka sviests nevis mīkstināsies, bet izkusīs.
Izvēlēties sev ērtāko metodi, bet ņemiet vērā, ka triks ar karstu glāzi palīdzēs iegūt vislabāko un krēmīgāko sviesta konsistenci.