Nolauz šā auga zariņu un ieliec to skapī. Tavas drēbes vairs neodīs pēc sasmakuma!

Pietiek ar to, ka skapī ievietosi svaigu rozmarīna zariņu. Sasmakums pazudīs acumirklī, bet apģērbs tiks pasargāts no kodēm. Vienkārši atceries katru nedēļu nomainīt zariņu pret jaunu.

Rozmarīns satur ēteriskās eļļas, kas izdala spēcīgu, svaigu aromātu. Šīs eļļas spēj ne tikai piepildīt skapi ar patīkamu smaržu, bet arī neitralizēt nepatīkamos aromātus, maskējot vai likvidējot tos.

Rozmarīnam piemīt dabiskas antibakteriālas un pretmikrobu īpašības. Tas palīdz kavēt baktēriju un pelējuma veidošanos, kas bieži vien ir nepatīkamu smaku avots slēgtās telpās, piemēram, skapjos. Atšķirībā no ķīmiskiem smaržu līdzekļiem, rozmarīns ir pilnīgi dabisks un drošs, jo tas neizdala sliktas vielas. Tas ir īpaši noderīgi cilvēkiem, kuri vēlas izvairīties no mākslīgajiem gaisa atsvaidzinātājiem.

 

Tomēr svaigi rozmarīna zariņi nav vienīgais veids, kā panākt, lai tavā drēbju skapī būtu patīkams aromāts. Tikpat labi darbosies arī tava iecienītākā ēteriskā eļļa, arī rozmarīns.

Izsmidzini to uz tualetes papīra ruļļa, novieto to starp drēbēm, un tās lieliski smaržos ļoti ilgu laiku. Turklāt vari sajaukt 2-3 pilienus eļļas ar citronu sulu un ieliet to visu smidzināšanas pudelē. Pēc tam vienkārši apsmidzini ar maisījumu apģērbu un skapja iekšpusi.

Šādā vienkāršā veidā vari iegūt efektīvu gaisa atsvaidzinātāju, kas nenotraipa audumu un brīnišķīgi smaržo.

 

Ja tev noderēja šajā rakstā sniegtie padomi, atzīmē to ar “patīk” un dalies sociālajos tīklos. Būsim gandarīti arī par taviem komentāriem!

“Nabaga grāfs” apmeklē visus mūsu ģimenes svētkus, tuvinieku iecienītie kārtainie salāti

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment