Noskaidroti un publiskoti Zelenska un citu valsts vadītāju ikmēneša ienākumi

Ir noskaidrots, kādu algu Volodimirs Zelenskis saņem kā Ukrainas prezidents un vai tā ir salīdzināma ar citu valstu līderu atalgojumu. Šo informāciju nesen publicēja žurnāls. 

Saskaņā ar šo datu avotu, viszemāk atalgotais pasaules valstu vadītājs ir Šrilankas prezidents, kurš saņem tikai 4000 dolāru gadā.

Pretstatā tam, Singapūras premjerministrs Lorenss Vongs ir vislabāk apmaksātais valsts līderis, nopelnot 1,5 miljonus dolāru gadā.

Pārsteidzoši, ka ASV prezidents, neskatoties uz to, ka vada pasaules ietekmīgāko valsti, ar 400 tūkstošu dolāru gada algu ir tikai ceturtajā vietā. Pirmo desmitnieku noslēdz Vācijas kanclers Olafs Šolcs, kura alga ir 294 tūkstoši dolāru gadā.

Kas attiecas uz Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, viņa oficiālais atalgojums prezidenta amatā ir nedaudz vairāk nekā 9000 dolāru gadā, neieskaitot papildu maksājumus un prēmijas.

 

Kopš šī gada sākuma minimālā alga ir 700 eiro, kas iepriekšējā gadā tika palielināta no 620 eiro. Labklājības ministrija ir sagatavojusi jaunu noteikumu projektu Minimālās mēneša darba algas noteikšanas un pārskatīšanas kārtība, kurā paredzēts atteikties no līdzšinējās sistēmas un ieviest Eiropas Savienības direktīvas prasības par adekvātu minimālo algu.

Lasi vēl: Šoziem sāksies vēl nepieredzēta parādība – sinoptiķi ir pārsteiguši ar jaunu prognozi, kā arī Latvijai tuvojas ciklons

Plānots, ka ministrija katru gadu izstrādās priekšlikumus par minimālās algas apmēru nākamajam gadam, balstoties uz dažādiem datiem, tostarp uz atsauces vērtībām.

Lai nodrošinātu minimālās algas pieaugumu, kas būtu saskaņā ar tautsaimniecības un reģionālās attīstības situāciju, projektā ir iestrādāta atsauces vērtība, kas ir 45% no Centrālās statistikas pārvaldes aprēķinātās vidējās bruto darba samaksas par pēdējo pieejamo ceturksni.

Vecāku pabalsts strādājošajiem tiks izmaksāts 75% apmērā, taču šis labums būs pieejams tikai uz ierobežotu laiku – lasi tālāk

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment