Noskaidrots, cik liela naudas summa patiesībā izmaksāta Maligina atraitnei; Solītos 8 miljonus viņa nav saņēmusi

Kādu kompensāciju saņems 2017. gada beigās negaidīti mirušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina, atsakoties no savas mantojuma daļas? “LA” rīcībā ir nonācis dokuments, kas gan sniedz atbildi uz šo medijus ilgi interesējušo jautājumu, gan apliecina, ka no solītā 8,1 miljona eiro atraitne pagaidām saņēmusi tikai 2,7 miljonus, jo esot piekrāpta.

Par to šodien raksta Lato Lapsa un laikraksts Latvijas avīze.

Šis dokuments ir Jūrmalas bāriņtiesas lietvedībā jau aptuveni mēnesi esoša vēstule, ar ko šajā iestādē vērsusies V. Maligina meita, viņa atstātā mantojuma oficiālā aizgādne Irina Maligina.

Kā aprakstīts šajā dokumentā, pagājušā gada 25. maijā mantinieces pie notāra ar E. Maliginu ir noslēgušas vienošanos, kas paredzējusi: puses vienojas, ka atraitnei pienākošās neatņemamās daļas vērtība naudā ir 8,1 miljons eiro, ko viņai līdzīgās daļās – pa 2,7 miljoniem eiro – katra noteiktā termiņā samaksās pārējās abas pilngadīgās mirušā farmācijas uzņēmuma “Olainfarm” saimnieka meitas un viņa nepilngadīgās meitas māte Signe Baldere-Sildedze.

Savu vienošanās daļu E. Maligina ir izpildījusi un atsaukusi tiesā iesniegto prasību par mantojuma atstājēja atstātā testamenta atzīšanu par spēkā neesošu.

Savukārt pārējām mantiniecēm savu vienošanās daļu vajadzēja pildīt, noteiktos termiņos samaksājot pa 2,7 miljoniem eiro katrai.

Vienošanās noteiktie termiņi jau ir beigušies, taču solīto naudu V. Maligina atraitne tā arī neesot saņēmusi. Kā izriet no vēstules bāriņtiesai, vienīgā, kas ir veikusi solīto 2,7 miljonu eiro iemaksu, bijusi I. Maligina. Savukārt pagājušā gada 2. oktobrī pie notāres sagatavots oficiāls paziņojums, ka S. Baldere-Sildedze no noslēgtās vienošanās vienpusēji atkāpjas.

Lasi arī: Esot atklāta “mafija”, kas uzdarbojas Latvijas mežizstrādes nozarē – iesaistīti mežziņi un Valsts mežu dienests

“Es vienīgā no mantiniecēm izmaksāju vienošanās paredzēto naudas summu Elīnai Maliginai, tādējādi izpildot vienošanās prasības, kā arī respektējot ar likumu man uzlikto pienākumu. Signe Baldere-Sildedze to nav izdarījusi līdz pat šim brīdim, un tas nepārprotami norāda uz viņas nevēlēšanos rīkoties nepilngadīgās meitas interesēs,” bāriņtiesai raksta I. Maligina, prognozējot iespējamu tiesvedību par naudas piedziņu no S. Balderes-Sildedzes meitas, ko var uzsākt Elīna Maligina. Šāda tiesvedība neesot bērna interesēs un “ir absolūti finansiāli neizdevīga bērnam”, uzskata I. Maligina.

Pēc visa spriežot, sākoties tiesvedībai, no S. Balderes-Sildedzes nepilngadīgās meitas varētu tikt piedzīta lielāka summa nekā vienošanās līgumā noteiktie 2,7 miljoni eiro. I. Maliginas vēstulē bāriņtiesai norādīts, ka E. Maliginas prasījuma tiesības pret S. Balderes-Sildedzes meitu ir 2 945 285 eiro, kam vēl jāpieskaita valsts nodeva nepilnu 15 tūkstošu eiro apmērā, kura tāpat pēcāk tiks piedzīta no nepilngadīgās meitas.

Bāriņtiesa pagaidām nekādus lēmumus šajā sakarā nav pieņēmusi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment