Šodien es tīrīšu pannu no netīrumiem. Tam es izmantošu īpašu pastu, ko pagatavošu pati. Tā ir lēta, efektīva un pagatavojama ļoti ātri.
Ja dodat priekšroku izvairīties no veikala līdzekļiem, šis raksts jums būs noderīgs. Es arī pastāstīšu par divām pastas variācijām. Pirmais variants derēs tiem, kuru piedegušā kārtiņa nav pārāk bieza. Otrais variants paredzēts tiem, kam piedegums jau ir diezgan biezs.
Pirmajam pastas pagatavošanas veidam būs nepieciešama kalcinētā soda. To vienmērīgi izklāj uz pannas. Pēc tam pievieno ūdeņraža peroksīdu un samaisa, līdz iegūst pastas konsistenci.
Pēc tam paņemam tīru salveti un pārklājam ar to pannu. Uz salvetes arī uzklājam nelielu daudzumu ūdeņraža peroksīda. Atstājam uz 40 minūtēm. Ja šajā laikā pasta sāks izžūt, būs jāpiešķir vēl nedaudz peroksīda.
Lasi vēl: Iemetiet foliju veļas mašīnā: uzzināju, ka visu mūžu esmu mazgājusi drēbes nepareizi- tagad viss spīd pat bez pulvera
Ir pagājušas 40 minūtes. Piedegums kļuva mīksts un pakļāvīgs. Tagad to var viegli noņemt no pannas virsmas. Pēc tam, kad es to rūpīgi izskalojuši izlietnē, varēsim novērtēt rezultātu.
Šāds rezultāts tika iegūts. Netīrumi noņemties viegli, bez lielām pūlēm. Tas pierāda šīs metodes efektivitāti. Iesaku to atcerēties.
Otrs veids paredzēts pannām ar biezu piedeguma kārtu. Šajā gadījumā rīkojamies līdzīgi, tikai ūdeņraža peroksīda vietā izmantojam amonjaku. Pannu pārklāj ar salveti un ievieto maisiņā. Atstājam uz stundu.
Labāk pannu iznest uz balkona vai ārā, jo amonjaks izdala stipru smaku.
Stundas laikā, ja pasta sāk izžūt, pannu papildus apstrādā ar amonjaku. Pēc tam piedegums kļūs mīksts un to būs viegli noņemt.
Vēl viena šīs metodes īpatnība — ja panna ir ar nepieķeramu pārklājumu, to nevajadzētu turēt amonjakā ilgāk par stundu. Pārāk ilga iedarbība var bojāt nepiedegošo virsmu.
Lasi vēl: Kāpēc rudenī un ziemā cilvēki uz palodzes liek šķīvi ar sāli
Un ar to viss. Ceru, ka šī informācija jums noderēja.