Noslēpumi no elitārajiem restorāniem: 11 metodes, lai augļi un dārzeņi daudz ilgāk paliktu svaigi

Daudzas jaunās saimnieces, atverot ledusskapi, redz skumju ainu ar produktiem, kas jau sāk sabojāties vai ir pilnīgi bojāti. Lai izvairītos no šādām situācijām un nerastos nepieciešamība izmest augļus un dārzeņus, ņemiet vērā mūsu ieteikumus!

Saldie pipari

Pieredzējuši pavāri apzinās, ka saldie pipari prasa īpašu glabāšanu, lai saglabātu savu svaigumu ilgāk. Katrs pipars jāiepako individuāli papīra salvetē, kas palīdz uzturēt optimālu mitruma līmeni un novērš ātru bojāšanos.

Zemenes

Zemeņu glabāšana ir līdzīga saldo piparu uzglabāšanai. Lai gan nav nepieciešams katru zemeņu ietīt atsevišķā papīrā, ir ieteicams ieklāt papīru trauka dibenā, kurā tās tiek uzglabātas.

Ja plānojat pagatavot greznu desertu, kurā nepieciešamas īpaši izskatīgas ogas, vislabāk ir zemenes sakārtot kartona kārbā, kādā pērkat olas. Šādā veidā katrai zemeņu ogai būs sava vieta, un tās izskatīsies daudz labāk.

Baklažāns

Šis dārzenis ir ļoti jūtīgs pret temperatūras un gaismas izmaiņām, tāpēc tam ir nepieciešama īpaša glabāšana. Baklažānu ieteicams turēt ledusskapī, vienā kārtā, un pārklāt ar audumu, lai samazinātu mitruma zudumu.

Ir svarīgi atzīmēt, ka baklažānu nevajadzētu uzglabāt ilgāk par mēnesi, jo pēc šī laika tas strauji zaudē mitrumu un kļūst apvītis.

Gurķi

Dārzeņu nodalījumā gurķus var uzglabāt līdz 3–4 dienām. Lai pagarinātu šo laiku līdz 10 dienām, gurķus ieteicams ietīt polietilēna plēvē (nepieciešams atstāt plēvi vaļēju) un pārklāt ar mitru marli.

Neatkarīgi no tā, cik ilgi gurķus uzglabāsiet, ir svarīgi tos pārbaudīt reizi trijās dienās un izņemt bojātās dārzeņus.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment