Noslēpumi no elitārajiem restorāniem: 11 metodes, lai augļi un dārzeņi daudz ilgāk paliktu svaigi

 

Tomāti

Lai saglabātu tomātus ilgāk, novietojiet tos dārzeņu nodalījumā ar zaļajiem kātiem uz augšu un apklājiet katru tomātu ar papīru. Šī metode palīdzēs paildzināt tomātu svaigumu līdz pat desmit dienām.

Burkāni

Lai saglabātu burkānu svaigumu, var izmantot ļoti vienkāršu metodi — ūdeni. Pielejiet ūdeni uzglabāšanas traukā un novietojiet tajā rūpīgi nomazgātus burkānus. Tas palīdzēs saglabāt burkānus svaigus ilgāk un ļaus jums lietot tos pēc vajadzības.

Redīsi

Redīsu svaigumu var pagarināt līdz pat 7 dienām, izmantojot tīru stikla burku ar plastmasas vāku un nedaudz ūdens. Vispirms ielejiet burkā 2 ēdamkarotes ūdens, pēc tam ievietojiet tajā redīsus un uzlieciet burkai vāku. Šāda uzglabāšanas metode palīdzēs uzturēt redīsus svaigus ilgāk.

Avokado

Ja esat iegādājies nenogatavinātu avokado, ielieciet to papīra maisiņā un atstājiet nogatavoties istabas temperatūrā. Kad avokado būs gatavs, pārvietojiet to uz aiztaisāmu plastmasas maisu un uzglabājiet ledusskapī, lai saglabātu tā svaigumu ilgāk.

Sparģeļi

Kad iegādājaties svaigus sparģeļus, nekavējoties ievietojiet tos glāzē ar ūdeni un pēc tam novietojiet ledusskapī. Šī vienkāršā metode palīdzēs paildzināt sparģeļu svaigumu vismaz divas reizes ilgāk.

Brokolis un ziedkāposts

Šie dārzeņi ir ļoti atkarīgi no ūdens. Lai paildzinātu to derīguma termiņu, ievietojiet tos ūdenī un pārklājiet ar mitru dvieli. Noteikti regulāri mainiet ūdeni, lai saglabātu dārzeņu svaigumu ilgāk.

Selerija

Seleriju ieteicams uzglabāt ledusskapī, iepakotu alumīnija folijā. Šāda iepakošana palīdzēs saglabāt selerijas svaigumu un novērst tās izžūšanu vai sabojāšanos.

Un kādus trikus dārzeņu uzglabāšanai izmanto tu? Padalies komentārā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment