Noslēpums, kā saglabāt jaunību: sieviete, kura 70 gados izskatās kā 35, atklāj savu metodi

Viņas iepirkumu grozā es pamanīju krēmu, kas maksā pusi no vidējās vecāka gadagājuma sievietes algas, smaržas, kuru cena atbilst vienai algai, vairākas franču manikīra lakas, dārgu tonālo krēmu un divus flakonus roku krēma.

Kopumā viņas pirkumi sasniedza gandrīz 70 tūkstošus eiro, bet es biju ieradusies tikai, lai iegādātos smaržas par 35 eiro.

Kad mēs sākām runāt, viņa man teica, ka brīnumi nepastāv un nekad nav pastāvējuši, un lai saglabātu jauneklīgu izskatu, ir jāiegulda liels darbs.

Katru rītu šī sieviete sāk ar vingrošanu, bet pēc darba vienmēr dodas uz baseinu. Katru dienu neatkarīgi no laikapstākļiem. Viņa nepieļauj sev attaisnojumus, piemēram, “šķiet, ka sāk līt” vai “Iešu rīt, šodien labāk gulēšu dīvānā un skatīšos filmu.”

 

Sarmīte ēd tikai “pareizo” pārtiku: daudz zaļumu, maz gaļas un ļoti reti miltu izstrādājumus, ceptu vai treknu pārtiku, bet stipros dzērienus nelieto vispār.

Sievietes galda vienmēr ir svaigi spiesta sula: ziemā viņa izvēlas mandarīnu un apelsīnu sulu ar greipfrūta piedevu, bet vasarā dzer sulas no gurķiem, āboliem, tomātiem un bietēm, kā arī smūtijus ar gurķiem un dažādiem garšaugiem.

Sulu spiede un blenderis vienmēr ir gatavi darbam, jo viņa katru dienu izmanto šīs virtuves ierīces.

Mājās viņa nevalkā izstaipītus T-kreklus un zeķubikses – vasarā tērpjas dārgā zīda halātā, bet ziemā – ļoti kvalitatīvā frotē halātā. Izejamās drēbes ir ideāli izgludinātas, ar ielocēm un iegludinātām priekšpuses vīlēm.

Matus šī dāma ieveido katru dienu un reizi mēnesī piekrāso sirmos matus (protams, ne pati, bet pie sava friziera, kuru apmeklē jau daudzus gadus).

Parastais manikīrs reizi nedēļā, ja gēla laka – tad divas reizes mēnesī. Sieviete katru dienu uzliek arī grimu, jo ideālais izskats palīdz viņai nopelnīt (Sarmīte strādā par apdrošināšanas aģenti).

Viņas galvenais ierocis ir smaržas. Dāma jau daudzus gadus izmanto viena un tā paša zīmola smaržas, un viņai ir vienalga, cik tās maksā. Pats galvenais, ka tieši šīs smaržas palīdz viņai justies kā patiesi pirmšķirīgai sievietei, gluži kā dievietei.

Lūk, šādi vienkāršie noslēpumi, kas veido Sarmītes mūžīgās jaunības recepti. Piekrītīsi, nekas jauns un neparasts, vai ne? Visi minētie padomi ir veci kā pasaule.

Skumja pašanalīze

Kamēr braucu mājās, jutos neērti. Atcerējos, ka vakariņās man bija cepti kartupeļi ar gaļu. Ledusskapī stāv pusapēsta kūka, ar kuru mīlu sevi palutināt pāris reizes nedēļā.

Baseina abonements (starp citu, gada abonements) vientuļš krāj putekļus plauktā, bet peldbrilles vispār iebāztas kaut kur skapī.

Kopš skolas laika neesmu nodarbojusies ar vingrošanu (darbi vasarnīcā neskaitās, tā ir īslaicīga slodze). Mājās valkāju T-kreklu un šortus, bet kājās lētas čības, kas pirktas zemo cenu veikalā.

Krāsojos tikai īpašos gadījumos, un, tā kā es strādāju mājās, kosmētiku izmantot man sanāk ļoti reti. Manikīrs man vispār nepatīk, tiesa, pedikīru veicu regulāri. Nu vismaz mati man ir kārtībā.

Un es tāda neesmu vienīgā. Mēs, sievietes, esam tik aizņemtas ar darāmām lietām, ka vienkārši nav laika parūpēties par sevi.

Tā vietā, lai svētdienā sarīkotu sev atpūtu, dotos uz spa, pagulētu smaržīgā vannā, uztaisītu manikīru un ieveidotu matus, mēs steidzamies tīrīt dzīvokli, gatavot ēdienu nākamajai nedēļai, gludināt drēbes un veikt citus mājas darbus. Bet dienas beigās nogurušas iekrītam gultā un aizmiegam.

Bet mēs taču varam veidot sadzīvi tāpat kā mana raksta varone. Viņa, tāpat kā mēs, tīra un gatavo. Bet tajā pašā laikā viņa vienmēr atrod laiku sev pašai. Un viņai ir taisnība: neviens cits kā mēs pašas par mums nerūpēsies, nerūpēsies, nelolos.

Pašmīlestības audzināšana

Dažreiz mums jāatceras, ka mēs esam sievietes, nevis darba zirgi. Daļu darbu uztici bērniem un vīram – galu galā jūs visi dzīvojat vienā mājā, lai arī kaut ko sakopj un pagatavo. Un kamēr viņi uzkopj mājokli, dodies pastaigā.

Sēdi rudenīgā parkā ar krūzi karstas kafijas. Ej iepirkties, nopērc sev jaunu kleitu un apavus. Dodies pie friziera, pie kura sen neesi bijusi, un izveido jaunu matu griezumu vai vismaz ieveido matus.

Satiecies ar draudzenēm un sarīkojat jautru vecmeitu ballīti. Atgriezies mājās ar krāšņu ziedu pušķi, ko esi iegādājusies pati sev.

Un atbrīvojiets no domas, ka tas ir dārgi. Kāpēc tev ir nauda gaļas gabalam, bet nav manikīram? Tā ir pilnīgi nepareiza pozīcija.

Mīli sevi un ņem piemēru no Sarmītes kundzes, par kuru es tev stāstīju. Rūpējies par sevi un atceries, ka viss būs labi.

Bet kā tu rūpējies par sevi, savu izskatu un labsajūtu? Priecāsimies, ja pastāstīsi raksta komentāros!

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment