Noteikumi, kā un ar ko apklāt rozes ziemai, lai tās nenosaltu – labi padomi

Daudzi dārznieki jautā, vai rožu krūmi ziemā ir jāsedz. Viedokļi šajā jautājumā ir dažādi. Daži uzskata, ka rozes var izturēt auksto sezonu bez īpašas aizsardzības.

Savukārt citi izvēlas izmantot mulču vai īpašas pārsegšanas metodes, lai pasargātu augus.

Patiesībā rožu aizsardzības metodes ir atkarīgas gan no konkrētās rožu šķirnes, gan vietējiem klimata apstākļiem. Iedziļināsimies, kā pareizi rūpēties par rozēm ziemā.

Lasi arī: Rudens klāt un laiks parūpēties par zemeņu stādiem dārzā

Dažas rozes, piemēram, tējas hibrīdrozes, floribundas un miniatūrās rozes, ir īpaši jutīgas pret aukstumu un salnām, tāpēc tām nepieciešama papildu aizsardzība. Jauni rožu stādi un nesen stādīti krūmi ir īpaši neaizsargāti pret aukstumu un salnām, jo tiem vēl nav izveidojusies spēcīga sakņu sistēma. Šie augi noteikti ir jāpasargā.

Pat ja temperatūra nav ļoti zema, straujas svārstības un vējš var kaitēt rožu dzinumiem un saknēm. Papildu aizsardzība palīdzēs pasargāt augus no šiem apstākļiem.

Numerologi atklājuši, kā izvēlēties ideālu datumu kāzām, lai ģimenes dzīve būtu laimīga

Kad rozes pārklāt?

Pēc pirmajām salnām nav vērts steigties pārklāt rozes, jo rozēm ir jāsagatavojas aukstam laikam. Vēlams segt, kad nakts temperatūra ir stabila -5 grādi sala un nav gaidāma sasilšana. Parasti tas notiek oktobra beigās un ilgst līdz novembra vidum.

Bet ir vēl vairāki konkrēti ieteikumi, kuri jāņem vērā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment