Notiks trīs ES līdzfinansētu kultūra projektu iepazīšanas diskusija “Meklējam sinerģijas!”

Rīt, 25. oktobrī, no plkst. 14.30 līdz 17.00 VEF kvartāla kamerzālē notiks trīs topošu kultūras infrastruktūras projektu prezentāciju un iepazīšanas diskusija. Tajā apkaimju iedzīvotāji, potenciālie sadarbības partneri un citi interesenti varēs iepazīt uz Brasas un Centra robežas topošo dizaina prototipēšanas darbnīcu Riga Makerspace un izglītības, kultūras un radošo industriju centru TabFab, kā arī starp Šķirotavu un Pļavniekiem paredzēto operas un baleta dekorāciju darbnīcu un alternatīvās skatuves projektu.

Darba kārtība: https://goo.gl/28ga6c

Lielie, ar ES līdzfinansējumu topošie kultūras projekti mainīs un ietekmēs savas apkaimes, atnesot sev līdzi jaunus iemītniekus, kultūras notikumus, iespējas jaunradei un uzņēmējdarbībai. Koprades telpas, iespēja sadarboties dizaina ideju īstenošanā un komercializēšanā, radoši un aktīvi jaunie speciālisti, telpas kultūras pasākumiem ir daži no ieguvumiem. Tāpēc Kultūras ministrija kā šīs ES fondu programmas administrators rīko pasākumu, lai palīdzētu projektiem un to kaimiņiem un potenciālajiem sadarbības partneriem jau laikus meklēt saskares punktus un plānot sadarbību.

Kultūras ministrijas ES fondu departamenta direktore Zanda Saulīte skaidro: “ERAF līdzfinansēto Rīgas revitalizācijas projektu uzdevums ir ne vien pašu kultūras būvju attīšana, bet arī plašāka Rīgas nepilnīgi izmantoto vai pat degradēto teritoriju iedzīvināšana, padarot vidi pievilcīgāku iedzīvotājiem un jaunām investīcijām. Trīs pasākumā prezentētos projektus īsteno un kā galvenais partneris organizē ES fondu līdzekļu ieguldīšanu VAS “Valsts nekustamie īpašumi”.”

Ar projektu mērķiem un plānoto saturu pasākumā iepazīstinās to saimnieki – Latvijas Mākslas akadēmija un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola (Riga Makerspace), Latvijas Kultūras akadēmija (TabFab) un Latvijas Nacionālā opera un balets.

Savukārt pieredzē, plānos un pārdomās par šādu projektu attīstību dalīsies mākslinieks, kustības “Free Riga” biedrs un mākslas centra “Totaldobže” vadītājs Kaspars Lielgalvis, arhitektūras doktore, pasniedzēja Ilze Paklone, Rīgas domes Stratēģiskās vadības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Guntars Ruskuls, LMT mārketinga komunikāciju direktors Normunds Zalpēteris un LIAA Radošo industriju inkubatora projektu vadītāja Kristiāna Kārkliņa.

Kopumā Rīgas revitalizācijas programmā paredzēti pieci kultūras būvju projekti. Pirmais no tiem – Teikas un Čiekurkalna apkaimē restaurētā VEF kultūras pils – jau ir pabeigts. Aktīvi noris arī otrs projekts, Daugavas stadiona attīstīšana. Šī projekta pirmās kārtas ietvaros atjaunotās un paplašinātās tribīnes jau šovasar uzņēma XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment