Oho, tikai 10 minūtes un gardas brokastis ir gatavas!

Vienmēr sevi vajag rosināt dienu sākt uz garšīgas nots. Ko darīt no rīta, ja steigā nav iespējams pagatavot ierasto maltīti, un pietrūkst laika, lai izdomātu kaut ko jaunu? Lūk, brīnišķīgs variants, lai rīts būtu izdevies! 

Kādā parastā darbadienā nedaudz aizgulējos un palika vien 30 minūtes, lai pagūtu izdarīt visu nepieciešamo (t.s. ieiet dušā)  un doties uz darbu. Nolēmu šoreiz iztikt bez brokastīm. Darbā nomāca sajūta, ka diena nav izdevusies. Kolēģis nemitīgi intersējās, kāpēc man ir tik nomākts garastāvoklis. Es viņam atbildēju, ka nepaspēju pagatavot brokastis. Pateicu, ka manas ierastās maltītes, lai pagatavotu ir nepieciešamas vismaz 30 minūtes laika. Viņš savukārt vienkārši uzsmaidīja un pateica, ka viņam ir zināma burvīga recepte, kas varētu man noderēt. Kolēģis pats vairākas dienas sāk ar šādām brokastīm – jo arī viņam bieži nākas steigties, lai pagūtu visu izdarīt. Nākamajā dienā nolēmu pagatavot šo ēdienu. Tas ir kaut kas fantastisks – esmu ļoti apmierināts!

 

Daži interesanti fakti par šādām brokastīm

Kaukāza un Vidusāzijas reģionos bieži brokastīs tiek izmantots lavašs, plāna maize, kas kalpo kā pamats dažādiem ēdieniem. Viena no populārām brokastu variācijām ir lavašs ar olām. Tas parasti tiek pagatavots, apcepot olas un dažreiz pievienojot dārzeņus, garšvielas vai sieru, un pēc tam iesaiņojot visu lavašā. Šis ēdiens ir vienkāršs, ātrs un uzturvielām bagāts veids, kā sākt dienu. Tas ir lielisks olbaltumvielu un ogļhidrātu avots.

 

Sastāvdaļas 1 porcijai

olas – 3 gab.

Lavašs

tomāts – 1 gab.

Siers

Sāls

 

Pagatavošana

Bļodā olām pievieno sāli un sakuļ ar dakšiņu.

Pannu ieziež ar augu eļļu. Uzkarsētā pannā lej sakultās olas un virsū liek pēc izmēra sagrieztu pitas maizi, nedaudz apslapina ar ūdeni, lai lavašs neieplīst. Pēc tam pārklāj ar vāku un patur 1 minūti uz mazas uguns.

Noņem vāku un apgriež lavašu otrādi. Virsū liek plānās šķēlītēs sagrieztus tomātus un pārkaisa ar sieru.

Sarullē rullī, abas puses iesmērē ar sviestu un no katras puses uzliek vāku un uz vidējas uguns apcep 1 minūti.

Pārgriež to uz pusēm un maltīte ir gatava pasniegšanai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment