Oktobra beigas visiem sagādās pārsteigumu – sinoptiķi satrauc ar svaigu prognozi

Latvijas austrumu daļā parasti pirmās slapjās sniega pārslas un reizēm arī pirmā sniega kārta parādās oktobrī, tomēr šomēnes sniega iespējamība ir ļoti zema, liecina prognozes.

Ilgtermiņa prognozes norāda, ka oktobra otrajā pusē gaisa temperatūra lielākoties būs augstāka par klimatisko normu, un pastāv neliela iespēja, ka laiks strauji kļūs vēsāks un uzsniegs sniegs.

Oktobra otrajā pusē, saglabājoties līdzīgai vidējai temperatūrai, visa mēneša vidējā temperatūra nedaudz pārsniegs klimatisko normu, tādējādi oktobris atkal būs siltāks nekā ierasts.

Senos laikos 20.oktobrī mūsu senči darīja sekojošas lietas, lai nepatikšanas ģimenei ietu ar līkumu


Pūšot lēnam līdz mērenam dienvidaustrumu un dienvidu vējam, vietām Latvijas austrumu rajonos veidosies migla. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +1…+5 grādiem, bet austrumu rajonos tā var noslīdēt līdz 0…-2 grādiem.

Rīgā mākoņu daudzums būs mainīgs, un laiks saglabāsies sauss. Dienvidaustrumu un dienvidu vējš būs viegls līdz mērens, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +3…+5 grādiem.

Lasi vēl: Vairs nemokos ar apavu smaku – pat lielā karstumā apavi nesmird; Dalos ar vienkāršu triku

Svētdien dienā dienvidu vējš pūtīs ar ātrumu 6–10 m/s, un gaisa temperatūra sasniegs +10 grādus Latgalē, bet centrālajos rajonos, Kurzemes vidienē un Vidzemes augstienē tā paaugstināsies līdz +13 grādiem. Svētdienas vakarā temperatūra strauji kritīsies, un pirmdienas naktī Madonas apkaimē iespējamas salnas.

Jaunās nedēļas pirmā diena būs pārsvarā mākoņaina, un atsevišķās vietās iespējams neliels lietus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā mākoņi saglabāsies, un vietām var uzlīt. Vējš būs viegls, un maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +8…+12 grādus. Rīgā arī gaidāma mākoņaina diena ar iespējamu nelielu lietu. Vējš būs lēns, un temperatūra dienas laikā paaugstināsies līdz +9…+11 grādiem.

 

Leave a Comment