Oktobris un novembris būs traki mēneši: sinoptiķi stāsta, kam gatavoties un kad gaidāms sniegs

Meteorologi ir pastāstījuši par to, kāda klimatiskā situācija veidosies gan rudens vidū, gan beigās Austrumeiropas reģionā.

Pēc meteorologu teiktā, oktobris un novembris laikapstākļu ziņā Austrumeiropā būs netipiski. Tikmēr par situāciju Latvijā raksta otrajā daļā!

Taču šādām novirzēm šoreiz nevajadzētu satraukt cilvēkus. Pēc Gismeteo sinoptiķu teiktā, rudens sākums daudzos Eiropas reģionos bija vienkārši traks.

Daudzos apgabalos šobrīd valda ļoti dīvains karstums, kas ir neraksturīgs septembrim, bet drīzāk raksturīgs vasaras vidum. Un oktobrim un novembrim šajā ziņā nevajadzētu atpalikt no sava sākotnējā rudens kolēģa.

Tādējādi sagaidāms, ka divi nākamie rudens mēneši klimatiskā ziņā būs burtiski traki. Un pirmām kārtām pārsteigumu vajadzētu sagādāt temperatūrai, kas saglabāsies visu atlikušo rudens daļu.

Piemēram, oktobrī termometra stabiņa rādījumi būs par 2 grādiem virs normas, bet novembrī netipiskais karstums būs par 2-3 grādiem virs normas.

Tajā pašā laikā gaidāmas anomālijas nokrišņu ziņā. Vismaz oktobrī sinoptiķi lielākajā daļā Eiropas reģionu sola nokrišņu (lietus vai sniega) daudz mazāk nekā parasti. Taču novembrim šajā ziņā vajadzētu būt normas robežās, tāpēc pārsteigumu šeit nevajadzētu būt.

Kādam dzīvniekam tu esi līdzīga atbilstoši savai zodiaka zīmei

Tomēr īstajai ziemai Austrumeiropā vajadzētu iestāties vēlāk nekā parasti. Parasti pāreja notiek ap 10. novembri, kad vidējā temperatūra noslīd zem nulles.

Taču šogad šim notikumam vajadzētu notikt tikai pēdējā rudens mēneša beigās, un īstais sniegs gaidāms vēl vēlāk. Un sinoptiķi prognozē, ka ziema būs gandrīz par trim grādiem siltāka nekā parasti.

Lasi vēl: Kāpēc es labprātāk izmetu nevajadzīgu apģērbu, nevis atdāvinu to citiem – bet viss nav tik vienkārši

Sinoptiķi runāja par laikapstākļu izmaiņām, ko nesīs jaunā 9. septembra nedēļa. Pēc meteorologu domām, cilvēkus sagaida daudzi klimata pārsteigumi.

Un dažos gadījumos laikapstākļi šādas izmaiņas burtiski padarīs par traucēkli. Attiecībā uz sniegu šobrīd prognozes stipri mainās.

Kā sacīja sinoptiķi, jaunie dati liecina, ka septembra otrā nedēļa laikapstākļu ziņā būs pilnīgi netipiska gandrīz visos Austrumeiropas reģionos. Klimatiskie apstākļi atšķirsies no parastajiem šajā gadalaikā. Un šādas atšķirības ne vienmēr būs patīkamas.

Ko sagaidīsim Latvijā šajā rudenī? Noskaidrosim tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment