Arvien vairāk kļūst populāri Lieldienu olas krāsot ar dabīgām krāsvielām, piemēram, kurkumu un hibisku. Šī kombinācija radīs ļoti skaistu olīvu krāsu.
Šefpavāre Natālija Nikišina mums pastāstīja, kā pagatavot olīvu krāsas olas, kas izskatīsies ļoti pavasarīgi un gaumīgi. Turklāt, pats labākais – lai iegūto šo izteiksmīgo krāsu, nav nepieciešams izmantot nekādu ķimikāliju.
Lai nokrāsotu olas olīvu zaļā krāsā, jums būs nepieciešamas sekojošas sastāvdaļas: 1 litrs ūdens; 1 ēdamkarorte kurkuma; 10 grami hibiska tējas (iespējams vairāk).
Pats olu krāsošanas process ir gaužām vienkāršs. Olas pārlej ar ūdeni un uzvāra. Pievienojiet kurkumu un hibiskus. Vāra olas 10 minūtes. Noņemiet katlu ar ūdeni no plīts un ļaujiet tām pilnībā atdzist.
Izņemiet olas no ūdens un ļaujiet tām nožūt. Padoms – olu krāsu var regulēt pēc hibiska tējas daudzuma – jo vairāk hibiska tējas, jo krāsa būs intensīvāka.
Ieteikumi, lai iegūtu labākos rezultātus
Jūs varat izmantot arī citus dabīgus līdzekļus olu krāsošanā, piemēram, bietes, lai iegūtu rozā vai sarkanīgu toni; spinātus, lai iegūt maigi zaļu toni; mellenes, lai nokrāsot olas zilā vai violetā krāsā; kafijas biezumus, lai piešķirt olām brūnganu krās.
Neatkarīgi no tā, kādu dabīgu līdzekli jūs izmantojat, ir vērts ņemt vērā vēl dažus būtiskus padomus. Pirmkārt, pasteļtoņiem izmantojiet baltas olas; brūnas olas dos dziļākus toņus, bet var nedaudz mainīt galīgo krāsu.
Pievienojiet etiķi, lai uzlabotu krāsas pielipšanu (apmēram 1 daļa etiķa uz 3 daļām krāsvielu šķidruma). Lai iegūtu spīdīgu apdari, iesmērējiet nokrāsotās olas ar augu vai kokosriekstu eļļu.
Dabiskā olu krāsošana ļauj eksperimentēt ar sastāvdaļu kombinācijām, lai radītu unikālus toņus, vienlaikus ilgtspējīgi atzīmējot pavasara tradīcijas.