Tagad pievienojiet sīpolu, sajauciet ar gaļu un apcepiet 1 minūti. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.
Tālāk pievienojiet papriku un tomātus. Ja jums patīk pikantāk, pievienojiet 1/2 svaigu aso piparu.
Gatavošanas laikā trauku nav nepieciešams pārklāt ar vāku.
Ielejiet krējumu (20%), pēc garšas apkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, samaisiet un vāriet trauku 5-7 minūtes.
Sakuļ olas. Viegli samaisiet baltumus, bet dzeltenumiem jāpaliek neskartiem un netraucē pašam ēdienam. Tajā pašā gatavošanas stadijā pievienojiet sāli pēc garšas.
Vāra uz mērenas uguns, līdz baltumi sacietē. Tas aizņem apmēram 4-5 minūtes.
Tagad liek virsū mazus siera gabaliņus un pāris minūtes sautē ceptās olas – sieram jāizkūst.
Tas arī viss, izslēdz plīti, pārkaisa ar svaigām sasmalcinātām dillēm un ļauj nostāvēties 5 minūtes.
Šis ēdiens ir ļoti līdzīgs shakshuka, taču, tomātu pastas vietā pievienojot krējumu, garša ir maigāka un krēmīgāka, un vistas gaļa padara ēdienu sātīgāku. Izmēģiniet to, esmu pārliecināts, ka arī jums ļoti patiks šī recepte!
SASTĀVDAĻAS:
vistas fileja – 300 g
sīpols – 2 gab.
ķiploki – 2-3 krustnagliņas
sarkanie pipari – 2 gab.
tomāti – 3 gab.
krējums (20%) – 100 ml
sāls un malti pipari – pēc garšas
olas – 10 gab.
mocarellas siers – 250 g
sviests – 30 g
augu eļļa – 50 ml
dilles – neliels ķekars
Tevi noteikti interesēs
- Sātīgs un nedārgs ēdiens, kas garšo visai ģimenei: kartupeļu pankūkas ar siera cepurīti
- Rēzeknes novada iedzīvotāju ikdiena kā “piedzīvojumu filmās”: vedot bērnus uz skolas autobusu pa ceļam “uzskrien” lācim (+ VIDEO)
- Viņu saderība ir “apaļa nulle”: pāri ar šiem vārdiem ir lemti nelaimīgām attiecībām
- Kāpēc mēs patiesībā nepareizi iestrādājam pelnus dārzā: 3 kļūdas, kas nepatīk gan augiem, gan augsnei un kad tas nav lietderīgi
- Pensionāre iemācīja, kā pareizi izvēlēties banānus – izrādās, daudzi kļūdās, nepamanot vienu detaļu
- Balkonu stiklojums ir aizliegts: tiek skaidrots kurās valstīs draud demontāža un kādas var būt sekas










