Tagad pievienojiet sīpolu, sajauciet ar gaļu un apcepiet 1 minūti. Pievieno sasmalcinātu ķiploku.
Tālāk pievienojiet papriku un tomātus. Ja jums patīk pikantāk, pievienojiet 1/2 svaigu aso piparu.
Gatavošanas laikā trauku nav nepieciešams pārklāt ar vāku.
Ielejiet krējumu (20%), pēc garšas apkaisa ar maltiem melnajiem pipariem, samaisiet un vāriet trauku 5-7 minūtes.
Sakuļ olas. Viegli samaisiet baltumus, bet dzeltenumiem jāpaliek neskartiem un netraucē pašam ēdienam. Tajā pašā gatavošanas stadijā pievienojiet sāli pēc garšas.
Vāra uz mērenas uguns, līdz baltumi sacietē. Tas aizņem apmēram 4-5 minūtes.
Tagad liek virsū mazus siera gabaliņus un pāris minūtes sautē ceptās olas – sieram jāizkūst.
Tas arī viss, izslēdz plīti, pārkaisa ar svaigām sasmalcinātām dillēm un ļauj nostāvēties 5 minūtes.
Šis ēdiens ir ļoti līdzīgs shakshuka, taču, tomātu pastas vietā pievienojot krējumu, garša ir maigāka un krēmīgāka, un vistas gaļa padara ēdienu sātīgāku. Izmēģiniet to, esmu pārliecināts, ka arī jums ļoti patiks šī recepte!
SASTĀVDAĻAS:
vistas fileja – 300 g
sīpols – 2 gab.
ķiploki – 2-3 krustnagliņas
sarkanie pipari – 2 gab.
tomāti – 3 gab.
krējums (20%) – 100 ml
sāls un malti pipari – pēc garšas
olas – 10 gab.
mocarellas siers – 250 g
sviests – 30 g
augu eļļa – 50 ml
dilles – neliels ķekars
Tevi noteikti interesēs
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst
- Taizemes viesus Latvijā pārsteidza vietējais dzēriens, kuru mēs dzeram ar gardu muti: “Kā jūs to vispār varat iedzert?”
- Apziņas tests: pirmais attēls, ko ieraudzīsi, atklās tavu personību
- Ziema iestāsies agri, ja pēc dabas pazīmēm šis notiks 19. oktobrī: tuvojas barga ziema
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi
- Gribēju jau izmest netīros dvieļus, bet tad uzzināju, kā tos mazgā vācieši; tagad dvieļi ir kā jauni