Omīte atklāja, kā atbrīvoties no sviedru smakas uz apģērba, to nemazgājot. Kaut es būtu to zinājis agrāk!

Ožamais spirts un etiķis

Mazā bļodiņā uzmanīgi samaisi ēdamkaroti sāls, tējkaroti amonjaka un 200 mililitru ūdens. Maigi uzklāj maisījumu problemātiskajā zonā, pagaidi 5-7 minūtes, noslauki mitrumu ar vates tamponu un pēc tam izžāvē priekšmetu. Uzreiz brīdinām: šī metode nav piemērota izstrādājumiem no trausla auduma!

Tādā pašā veidā sviedru aromāts un traipi izzudīs, ja problēmzonu rūpīgi apsmidzināsi ar deviņprocentīgo etiķi un pēc tam izžāvēsi apģērbu. Bet etiķis, tāpat kā amonjaks, nav piemērots smalku garderobes priekšmetu tīrīšanai. Šīs divas metodes parasti izmanto, lai cīnītos ar nopietnākiem traipiem.

Sasaldēšana un citrons

Ja problēmas pamatā ir tikai sviedru smaka un lielu traipu nav, vari vienkārši ievietot apģērbu saldētavā uz divām, trim stundām. Kad izņemsi to no ledusskapja, sajutīsi, ka nejaukās smakas vairs nav. Efektīvi un vienkārši!

Sviedru smaku lieliski novērš arī citronu sula. Vienkārši izspied sulu no pāris augļiem, sajauc ar ūdeni vienādās proporcijās un uzklāj uz problemātiskās vietas. Nekādas turpmākas manipulācijas nav jāveic, atliek vien gaidīt, kamēr drēbes izžūst.

Vai tev noderēja šie padomi? Ja tā, atzīmē rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Priecāsimies arī par taviem komentāriem!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment