Omīte atklāja, kāpēc sabiedriskajā transportā katru dienu ir tik daudz tantiņu sastrēgumstundā

 

Ir daudz faktoru, kas ietekmē vēlmi ēst naktī. Pirmais iemesls var būt tas, ka dienā neesi pietiekami daudz ēdis. Vieglas uzkodas neļauj justies pilnvērtīgi paēdušam, bet darba vai mācību laikā mēs ne vienmēr pamanām izsalkuma sajūtu.

Tieši naktī organisms sāk prasīt savu, un viens no iemesliem, kāpēc naktī vairāk gribas kaitīgos ēdienus, ir tas, ka slikti apgaismots ēdiens neizskatās pievilcīgs, tāpēc mēs varam apēst vairāk nekā vajadzētu. Turklāt naktī smadzenes mazāk efektīvi kontrolē izsalkuma sajūtu.

 

 

3. Kāpēc kaķu barībai vienmēr ir tik gardi nosaukumi?

Cik dīvainus un interesantus jautājumus mūsu prāts dažkārt rada! Vai, skatoties uz kaķu barības nosaukumiem, tev nav šķitis, ka tavs kaķis ēd daudz labāk par tevi?

Lai gan kaķu barības sastāvdaļas varētu būt labākas, pazīstamās ražošanas kompānijas pieņem darbā pieredzējušus marketologus, kuri veido viltīgas pārdošanas shēmas, lai piesaistītu potenciālos pircējus.

 

Tā nu sanāk, ka tavs kaķis ēd karpačo no liellopa filejas, kamēr tu parasti ēd vienkāršu kartupeļu biezputru ar vistas fileju.

 

4. Kāpēc augšējie kaimiņi dzīvoklī spēlē boulingu?

Kā nomācošas ir tās skaņas, ko rada augšējā stāva trokšņainie kaimiņi! Vieniem vienmēr ir remonts, bet citiem šķiet, ka mājās spēlē boulings.

Kāpēc mēs bieži dzirdam skaņu, kad bumba ripo pa grīdu? Tas ir saistīts ar dzīvojamo māju konstrukciju, jo īpaši paneļu mājas ar dzelzsbetona konstrukcijām bieži izceļas ar šo problēmu.

 

Šī materiāla īpatnība ir tā, ka tas dienā ievērojami uzkarst, bet naktī, atdziestot, rada dīvainas skaņas, kas ir līdzīgas tam, it kā metāliska bumba ripotu pa slīpu virsmu.

Pamēģini uzdot šos neparastos jautājumus draugam un noskaidrot, vai viņš spēj atrast uz tiem atbildes!

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment