Čipolatta ir tipisks itāļu ēdiens, ko jau izsenis gatavo Itālijas ciematos.
Ja jums patīk omletes un citi olu ēdieni, pamēģiniet pagatavot ēdienu ar nosaukumu Čipolatta. Tas ir zemnieku ēdiens ar izcilu garšu. Čipolattu var pagatavot neticami vienkārši no visparastākajiem pārtikas produktiem.
Čipolatta var būt gan kā uzkoda, gan kā atsevišķs ēdiens.
Sastāvdaļas:
6 baltie vai sārtie sīpoli
3 olas
3 ēdamkarotes rīvēta parmezāna siera
1/2 glāzes baltvīna
1/2 glāze dārzeņu buljona
1/2 glāzes piena
2 ēdamkarotes miltu
15 g speķa
Gabaliņš sviesta, sāls, pipari.
Pagatavošana:
Apcep speķi un izņem to no pannas, lai vēlāk pievienotu ēdienam. Izkausē sviestu un pievieno ļoti plānās šķēlītēs sagrieztu sīpolu. Apcep to uz ļoti lēnas uguns, lai sīpols kļūst caurspīdīgs. Kad tas ir noticis, sīpolus aplej ar vīnu un ļauj tam iztvaikot.
Lasi vēl: Neļaujiet tiem sasalt: kā izolēt podos audzētus augus ziemai
Maisījumu atšķaida ar buljonu un pienu. Pievieno miltus, sāli un piparus, labi samaisa un vāra uz lēnas uguns nosegtā katliņā vai dziļā pannā apmēram 1 stundu
Noņem no uguns un pievieno maisījumam sakultās olas un sieru. Izsmērē cepšanas paplāti ar eļļu, ielej tajā maisījumu un cep karstā cepeškrāsnī 180° temperatūrā, līdz virsma kļūst zeltaina.
Virsū pārkaisa speķi un pasniedz.