Opel un IG Metall vienojas par rīcību konkurētspējas un investīciju uzlabošanai

Opel tagad ir arī nodrošinājis savu nākotni Vācijā un spēris vēl vienu soli uz priekšu, lai kļūtu rentabls, globāls un elektrisks. No 2018. gada līdz 2023. gadam tiks veiktas ievērojamas investīcijas pētniecībā un Eizenahas, Riselsheimas un Kaizerslauternas centru attīstībā. Šo investīciju ietvaros no 2019. gada vidus Grandland X tiks ražots divās maiņās Eizenahas rūpnīcā, ieskaitot hibrīda versiju, kas tirgū nonāks 2020. gadā. Laika gaitā uzņēmums publicēs informāciju par plānotajām investīcijām citās Vācijas ražotnēs.

Pārrunu rezultātā panākta arī vienošanās par vēl vienu svarīgu soli, lai definētu Riselsheimas inženieru centra turpmāko lomu globālajā PSA pētniecības un attīstības tīklā: Riselsheimas inženieru centrs būs atbildīgs arī par EP dzinēju saimes jaunās paaudzes attīstību. Jau iepriekš Group PSA bija uzticējis globālus pienākumus Riselsheimas Inženieru centram, nododot tā pārziņā 15 kompetences centrus. Turklāt visi turpmākie Eiropas Opel modeļi tiks izstrādāti Riselsheimā.

Autoražotājs arī vienojās par jaunu pamatnolīgumu ar sociālajiem partneriem. Tas ilgs līdz 2023. gada jūlijam un ietver plašu pasākumu kopumu, lai palielinātu konkurētspēju. Darbinieku atstādināšanas aizliegums tiks pagarināts uz jaunā līguma darbības laiku.

“Tas ir ļoti svarīgs solis PACE! plāna īstenošanā ar mērķi padarīt Opel piemērotāku labam sniegumam visā Eiropā. Un mēs darām tieši to, ko solījām. Konkurētspējas pieaugums ļauj mums ieguldīt un nodrošināt labu nākotni mūsu cilvēkiem,” saka Opel izpilddirektors Mihaels Lohšellers. “Mēs esam pildījuši apņemšanos neslēgt nevienu rūpnīcu un neveikt jebkādu piespiedu atlaišanu, un tagad mēs raugāmies nākotnē.”

“Mēs nodrošināsim mūsu Vācijas ražotņu ilgtermiņa izmantošanu un tādējādi aizsargājam darbavietas – un arī nākamajā desmitgadē – ar pievilcīgiem modeļiem un augstas kvalitātes komponentiem,” saka Lohšellers. “Mēs esam dziļi iesakņojusies Vācijā, un mūsu Vācijas rūpnīcas ir un paliks mūsu mugurkauls.”

Opel konkurētspējas uzlabošanas pasākumi Vācijā ir daļa no jaunā līguma. Nākotnē būs iespējama algu pieauguma līdzsvarošana ar atalgojuma komponentēm virs vispārējās darba samaksas. Turklāt jaunā pamatnolīguma darbības laikā ir atcelti papildu maksājumi, par kuriem vienojās IG Metall koplīguma ietvaros un kas būtu piemērojami no 2019. gada vidus.

Līgums paredz arī atteikšanos no 3700 darbavietām Vācijā, pamatojoties uz jau veiksmīgi uzsāktajām, sociālo partneru apstiprinātajām brīvprātīgajām programmām. Šobrīd jau aptuveni 3500 darbinieku ir izmantojuši brīvprātīgo programmu.

“Šodien pieņemtie pasākumi ir vēl viens pagrieziena punkts PACE! stratēģiskajos mērķos: atkārtota 2% pamatdarbības peļņa līdz 2020. gadam un 6% līdz 2026. gadam,” saka Opel izpilddirektors Mihaels Lohšellers. “Mēs esam pateicīgi par nozīmīgo ieguldījumu, ko mūsu vācu darbinieki veic, lai padarītu Opel veiksmīgu,” turpina Lohšellers. “Intensīvās sarunas ir noslēgušās ar labu rezultātu. Es par to vēlētos īpaši pateikties sociālajiem partneriem.”

Rakstu iesaka:
Avots: opel.autofavorits.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment