Orbītā paalaists moderns Ķīnas un Francijas kopīgi izstrādāts satelīts

Sestdien orbītā tika palaists Ķīnas un Francijas izstrādāts satelīts, kas ir līdz šim jaudīgākais, lai pētītu vistālākos zvaigžņu uzsliesmojumus, ziņoja Ķīnas valsts raidorganizācija CCTV.

Satelītu, kas paredzēts tādu parādību izpētei kā gamma staru uzliesmojumi, orbītā pacēla Ķīnas raķete nesējraķete, kas tika palaista no Sičanas Satelītu palaišanas centra dienvidrietumu provincē Sičuaņā, ziņoja CCTV.

Kosmosa mainīgo objektu monitora palaišanai būs liela nozīme astronomiskos atklājumos, sacīja raidorganizācija, atsaucoties uz Ķīnas Nacionālo kosmosa centru.

Tas ir pirmais astronomiskais satelīts, ko izstrādājusi Ķīna un Francija, lai gan tās izstrādāja Ķīnas un Francijas okeanogrāfijas satelītu, kas tika palaists 2018. gadā, aprīlī ziņoja laikraksts China Daily.

Ķīnas sasniegumi kosmosa un Mēness izpētes jomā strauji apsteidz ASV sasniegumus, tādējādi piesaistot partnerus no Eiropas un Āzijas valstīm.

Šomēnes Ķīnas zonde Chang’e-6 uz Mēness tālāko pusi nogādāja Eiropas Kosmosa aģentūras, kā arī Pakistānas, Francijas un Itālijas pētniecības institūtu lietderīgo kravu.

Ķīna sadarbojas ar tādām valstīm kā Brazīlija, Ēģipte un Taizeme, lai izstrādātu un palaistu satelītus.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment