Organisma attīrīšana ar citrona sēklām. Neticams līdzeklis!

Mēs visi esam pieraduši izmest ogu un augļu sēkliņas un ēst tikai garšīgo mīkstumu. Taču vērtīgākais, ko satur sulīgs auglis, ir iekšpusē – sēkliņās.

Tajās ir ne tikai vitamīni un minerālvielas, bet arī ēteriskās eļļas, olbaltumvielas, tauki, dabīgās skābes ar antibakteriālām un pretparazītiskām īpašībām.

Šodien pastāstīsim, kāpēc nevajadzētu izmest citrona sēklas. Ja jūs interesē organisma attīrīšanas programma, citronu sēklas ir lieliska izvēle. Tās ir dabīgs organisma attīrītājs un ārstē infekcijas, uz kurām antibiotikas nedarbojas.

Turklāt, pateicoties salicilskābes klātbūtnei to sastāvā, citronu sēklas palīdzēs tikt galā ar galvassāpēm un zobu sāpēm, atvieglos locītavu un muguras lejasdaļas sāpes. Ēterisko eļļu un limonīna klātbūtne to sastāvā padara sēklas par lielisku līdzekli pret nevēlamiem īrniekiem zarnās.

Vēl nesen valdīja uzskats, ka citrona sēklas gremošanas traktā netiek sagremotas. Baidījās, ka citrusaugļu sēklas var nejauši norīt, tās uzskatīja par kaitīgām un pat indīgām. Šāds viedoklis radās nepatīkamās rūgtās garšas dēļ, ko rada citrusaugļos esošā viela limonīns.

Daudzos pētījumos ir pierādīts, ka, pat ikdienā apēdot nelielu daudzumu citrona sēklu, saindēšanās nenotiek. Taču tās ir jālieto pārdomāti. Sēklas ir ieslēgtas biezā mizā, kas apgrūtina to sagremošanu. Sēklas nav ieteicams ēst veselas.

Lasi vēl: Sieviešu un vīriešu koki. Kāpēc sievietei vajadzētu gulēt zem ābeles

Ja pāris gabaliņu nenodara kaitējumu, tad 5-6 nesagrieztas sēkliņas, kas norītas vienā reizē, var izraisīt kuņģa darbības apstāšanos vai aizcietējumus.

Citronu sēklas nedrīkst lietot lielās devās. Tās aizliegts lietot arī grūtniecēm un sievietēm laktācijas periodā, bērniem līdz 12 gadu vecumam un cilvēkiem, kuriem ir alerģija pret citrusaugļiem, kā arī pacientiem ar kairinātu zarnu sindromu.

Tāpēc pirms lietošanas no sēklām jānoņem miza vai arī žāvētas sēklas jāsasmalcina pulverī. Lai pagatavotu ārstniecisko maisījumu, izmantojiet tikai nogatavojušos augļus.

Kā lietot citronu sēklas ārstniecībā, skatiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment